Lockdown – Τσικνοπέμπτη: Πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις – Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Τσικνοπέμπτη: Πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις – Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Η πανδημία δεν επιτρέπει γλέντια και τραπέζια με πολύ κόσμο για την Τσικνοπέμπτη.

Η πανδημία δεν επιτρέπει γλέντια και τραπέζια με πολύ κόσμο για την Τσικνοπέμπτη. Ωστόσο, από νωρίς το πρωί αρκετοί ήταν αυτοί έσπευσαν να προμηθευτούν τον παραδεισιακό χαλβά για το γιορτινό τραπέζι.

Με μέτρο ψωνίζουν οι καταναλωτές, αναφέρει στην κάμερα του Mega ιδιοκτήτης χαλβαδοποιίας.

Λίγοι και καλοί, μια φράση που η πανδημία έκανε κανόνα ειδικά για τις συγκεντρώσεις. Οι περισσότεροι έχουν κάνει τις παραγγελίες τους για την μέρα της Τσικνοπέμπτης.

Μπορεί ο όγκος της κάθε παραγγελιάς να μην είναι μεγάλος αλλά αρκετά είναι τα μεζεδοπωλεία που αύξησαν τα άτομα στο delivery για μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους εκείνη την μέρα.

Υπάρχουν βέβαια και οι μερακλήδες που εύχονται για έναν καλό καιρό ώστε να εκμεταλλευτούν μπαλκόνια και ταράτσες.

Όπως όλα δείχνουν, όμως, και η Καθαρά Δευτέρα θα είναι διαφορετική λόγω πανδημίας, αφού δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος για να πετάξει χαρταετό, ενώ και το σαρακοστιανό τραπέζι θα είναι μόνο στο σπίτι, αφού η εστίαση παραμένει κλειστή.

Χαρδαλιάς: Τι θα ισχύσει την Τσικνοπέμπτη

Καμία διαφοροποίηση ως προς την ισχύ των υφιστάμενων μέτρων για τον κορονοϊό δεν προβλέπεται για την Τσικνοπέμπτη, η οποία πέφτει την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία του κορονοϊού.

Τόνισε πως και τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύει ό,τι ισχύει και όλες τις υπόλοιπες, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και δυνατότητα κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών με αποστολή SMS στο 13033 για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουν.

«Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού. Ας περάσουμε λοιπόν την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε -μετά από μερικές μέρες- αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας», διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Καταλαβαίνω το εύλογο ενδιαφέρον όλων για το πότε θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά κάποιες δραστηριότητες, κυκλοφορούν διάφορες ημερομηνίες και θέλω να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι οποιαδήποτε απόφαση για άνοιγμα και η σχετική ημερομηνία που το συνοδεύει θα ανακοινώνεται είτε από εδώ είτε από οποιοδήποτε άλλο τρόπο προκρίνει η κυβέρνηση και μόνο. Ως εκ τούτου για οποιαδήποτε ημερομηνία συστήνουμε να αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις των ειδικών και μόνο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr