Μακρή: Τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα το Σεπτέμβριο – Γιατί ένα self test πια στους μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακρή: Τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα το Σεπτέμβριο – Γιατί ένα self test πια στους μαθητές

Ανοιχτό άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ενώ εξήγησε γιατί οι μαθητές θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα

Για ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή η οποία έδωσε εξηγήσεις για την απόφαση οι μαθητές να κάνουν ένα self test την εβδομάδα αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα.

Μιλώντας αρχικά για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης η κυρία Μακρή είπε ότι «εξελίχθηκε ομαλά».

Η υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 για «υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από τους μαθητές».

Ερωτηθείσα για τη νέα σχολική χρονιά η κυρία Μακρή είπε ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο».

Όσον αφορά την απόφαση οι μαθητές να κάνουν πλέον ένα self test την εβδομάδα, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι υπήρχε το διάστημα των 15 ημερών στο οποίο δεν γίνονταν τεστ αυτοδιάγνωσης και έτσι κρίθηκε σκόπιμο την πρώτη εβδομάδα να είναι δύο τα τεστ για να είναι διασφαλισμένη η δημόσια υγεία.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι εάν εκπαιδευτικός μηνυθεί επειδή εφαρμόζει τον νόμο, τα δικαστικά έξοδα καλύπτονται από την πολιτεία.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr