Μεγάλη προσοχή! Δείτε πώς αποσπούν χρήματα με πρόφαση την επιστρεπτέα προκαταβολή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσοχή! Δείτε πώς αποσπούν χρήματα με πρόφαση την επιστρεπτέα προκαταβολή

Νέα απάτη με συμμορία που προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από ηλικιωμένους με τη δικαιολογία της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παραλίγο να πέσει θύμα της απάτης μια ηλικιωμένη γυναίκα. Ο γιος της, μιλώντας στο mega περιγράφει τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

«Ισχυρίστηκε ότι έχω να εισπράξω 9.000€ ως επιστρεπτέα προκαταβολή. Αλλά ζήτησε 1.200€ προκαταβολή για να εισπράξω τα άλλα χρήματα. Δυστυχώς η μητέρα μου πείστηκε να μπει στο ΙΧ και την οδήγησε περίπου δύο τετράγωνα μπροστά από το σπίτι της».

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο άντρας που παρκάρει το αυτοκίνητο και φαίνεται να μιλάει στη γυναίκα όσο εκείνη βγαίνει από μέσα και απομακρύνεται.

 

νέφερε το όνομα του γιου της και της νύφης της και έτσι την έπεισε να μπει στο όχημα.

Με την πρόφαση της επιστρεπτέας προκαταβολής, προσπάθησε να αποσπάσει ένα χρηματικό ποσό από την ηλικιωμένη, για να της δώσει δήθεν ένα αρκετά μεγαλύτερο.

«Αυτός, της ζήτησε χρήματα. Όταν η μητέρα μου είπε: ‘Εγώ δεν έχω τόσα χρήματα στο σπίτι’, δεν προσφέρθηκε να την πάει σε ΑΤΜ να σηκώσει χρήματα. Άρχισε να ρωτάει για κοσμήματα, τιμαλφή και προσφέρθηκε μάλιστα να ανέβει στο διαμέρισμά της και να τα φωτογραφίσει. Εκεί αμέσως κατάλαβε η μητέρα μου ότι ήταν απάτη και έφυγε αμέσως, βγήκε αμέσως από το αυτοκίνητο».

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η γυναίκα να βγαίνει από το αυτοκίνητο αναστατωμένη και να ψάχνει στις τσέπες της να βρει το κινητό της και να καλέσει άμεσα τον γιο της να τον ενημερώσει.

Ένα δεύτερο όχημα που παραφυλάει, σπεύδει να της αποσπάσει την προσοχή, με τον οδηγό να ισχυρίζεται πως έχει χαθεί, και τότε όπως φαίνεται στο βίντεο η ηλικιωμένη γυναίκα την έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες.

«Η μητέρα μου είναι μεγάλη γυναίκα, αν και είναι πολύ πεπειραμένη και έξυπνη και γνώριζε για περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών. Παρά ταύτα πείστηκε όταν άκουσε το δικό μου το όνομα και το όνομα της συζύγου. Ευτυχώς δεν έγινε κάποιο άλλο κακό. Εμείς καταγγείλαμε το περιστατικό στην αστυνομία».

Το περιστατικό έχει αναφερθεί στην αστυνομία, με τις Αρχές να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr