Μέλος του ασθενοφόρου που έπλυνε γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή είναι στο ΕΣΥ κι ετέθη σε αργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέλος του ασθενοφόρου που έπλυνε γυναίκα με λάστιχο σε πυλωτή είναι στο ΕΣΥ κι ετέθη σε αργία

Χάνουμε τα λόγια μας και είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που έγινε, τόνισε ο κος Πλεύρης

Σε αργία ετέθη ο ένας υπάλληλος του ασθενοφόρου του προσωπικού του οποίου έπλυνε σε πυλωτή γυμνή γυναίκα με πιεστικό, καθώς δούλευε και στο ΕΣΥ.

Το παραπάνω τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στο περιστατικό του Ωρωπού.

«Χάνουμε τα λόγια μας και είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που έγινε. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο δεν είναι του ΥΠ. Υγείας, δεν είναι του ΕΚΑΒ ή του ΕΣΥ. Είναι ιδιωτικό και δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα του υπουργείου. Καλά έκανε ο Δήμος και κάνει τις όποιες ενέργειες.

Ωστόσο προέκυψε ότι ο ένας από τους δύο παράλληλα με την ιδιωτική του δραστηριότητα, είναι και εργαζόμενος στο Δαφνί. Δεν συνδέεται το περιστατικό με το νοσοκομείο αλλά δεν συνάδει η συμπεριφορά του.

Ήδη τον θέσαμε σε αργία. Επειδή έχω πλήρη εικόνα από τα ασθενοφόρα μας που δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά τους. Είναι απαξία, στα όρια του βασανιστηρίου αυτό που έχει γίνει.

Δεν υπάρχει διαδικασία εμπλοκής για τα ασθενοφόρα τα ιδιωτικά. Παίρνουν πιστοποίηση από το μεταφορών. Λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο της μεταφοράς. Δεν συνδέονται με νοσηλεία. Δεν πιστοποιείται από το υπουργείο Υγείας»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr