Μετακινήσεις : Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα sms – Τι θα γίνει με τον κωδικό “7”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακινήσεις : Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη στα sms – Τι θα γίνει με τον κωδικό “7”

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο “κόφτη” στα sms των μετακινήσεων των πολιτών" τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο “κόφτη” στα sms των μετακινήσεων των πολιτών” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με τον κωδικό 7 και το εάν θα προστεθεί στους κωδικούς, “δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι επί της ουσίας αυτή τη στιγμή.

Αλλά πάρα πολύ απλά στο sms θα μπορούσαν να προστεθούν ενδεχομένως κατηγορίες εάν το ζητούσαν οι ειδικοί.

Εδώ πέρα πάντοτε οι ειδικοί είναι ουσιαστικά η Πολιτική Προστασία, ο κ. Τσιόδρας, οι συνεργάτες του, άρα θα έλεγα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι”.
Σύμφωνα με τον υπουργό “δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για κόφτη ή κάτι τέτοιο γιατί πάρα πολύ απλά το sms είναι ισοδύναμο του χαρτιού. Και υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούν χαρτί αντί των sms”.
Σχετικά με το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός των πολιτών, έκανε σαφές ότι, «το γενικό πρόσταγμα το έχει το υπουργείο Υγείας, το πιο δύσκολο είναι πώς θα φτάσουν τα εμβόλια στα κέντρα εμβολιασμού» και εξήγησε ότι, «το τελευταίο σκέλος, όπου μπαίνει ο δικός μας ρόλος είναι η ενημέρωση του πολίτη». Οι τρόποι που εξετάζονται για την οργάνωση του εμβολιασμού των πολιτών, είπε ο Υπουργός είναι τρεις:

– Τηλεφωνικό κέντρο: ενημέρωση των πολιτών διά τηλεφώνου
– Πλατφόρμα για ραντεβού: εφόσον είναι κάποιος σε κατηγορία που έχει εγκριθεί να εμβολιαστεί, να μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα και να κλείνει το ραντεβού
– Άυλη συνταγογράφηση: Εφόσον έχει γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση κάποιος, να λάβει χωρίς αίτηση ένα sms που θα αναφέρει την προτεινόμενη ώρα και μέρα.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες, με την αφορμή, να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα, όπου όπως είπε, δηλώνεται και διεύθυνση, συνεπώς το κέντρο εμβολιασμού που θα προτείνεται, θα είναι κοντά στον κάθε πολίτη. Ξεκαθάρισε, επιπλέον ότι, ο εμβολιασμός θα γίνεται βάσει των κριτηρίων της Επιτροπής Εμβολιασμού και μόνο το τεχνικό κομμάτι της οργάνωσης θα γίνεται μέσω του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
«Καλύτερο να πήξουμε στις πλατφόρμες, παρά στις ουρές», είπε αναφερόμενος στο πλήθος των πλατφορμών τις οποίες πλέον χρησιμοποιούμε και παρομοίασε το gov.gr με το ΚΕΠ, καθώς εκεί συγκεντρώνονται πλέον 819 υπηρεσίες. Αναφορικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων των πολιτών στις πλατφόρμες, εξήγησε ότι η ψηφιακή επικαιροποίηση είναι «αντανάκλαση του χαρτιού» και τόνισε ότι, «γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια να περάσουμε στον 21ο αιώνα».
Ερωτηθείς τέλος, για το πλήθος των sms μετακίνησης που στέλνονται από τη Βόρεια Ελλάδα, που παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά, ξεκαθάρισε πως «ηθελημένα έχουμε μόνο τον ημερήσιο όγκο των sms και δεν κρατάμε άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ιδιωτικότητα του πολίτη».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr