Μετακίνηση εκτός νομού: Δείτε πότε ανοίγει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Δείτε πότε ανοίγει

Προς άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού λίγο μετά το Πάσχα μαζί με την πρεμιέρα του τουρισμού

Προς άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού λίγο μετά το Πάσχα μαζί με την πρεμιέρα του τουρισμού, προσανατολίζονται οι λοιμωξιολόγοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Στην απόφαση να μην ανάψουν «πράσινο φως» στη μετακίνηση εκτός νομού κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη. Ειδικότερα το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό αναμένεται να ξεκλειδώσει στις 14 Μαΐου, μαζί με την πρεμιέρα του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ειδικών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10:00πμ, αποφασίστηκε να μην ανάψει το πράσινο φως για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα κάτι που νωρίτερα είχε δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, την Μεγάλη Εβδομάδα αλλάζει το ωράριο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και από τις 9 μετατίθεται στις 10 το βράδυ, λόγω των λειτουργιών στις Εκκλησίες.

Οι ειδικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει και στην ημερομηνία του ανοίγματος της εστίασης, η οποία ανεβάζει ρολά αμέσως μετά το Πάσχα και ειδικότερα στις 3 Μαΐου. Ως συνέπεια του ανοίγματος των εστιατορίων χαλαρώνει ακόμα περισσότερο η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύει από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Πότε και πώς ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια
H ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εισηγείται προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία όλοι οι μαθητές. Δηλαδή μαζί με εκείνους των λυκείων να επιστρέψουν οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων. Αυτό σημαίνει παράταση του διδακτικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο και άρα δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων, η οποία προκαλεί αντιδράσεις στην ΟΛΜΕ αλλά και στους μαθητές. Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.

Το θέμα των ενδοσχολικών άλλωστε ήταν το μόνο που δεν είχε αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα για τον προγραμματισμό του διδακτικού σχολικού έτους σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα παραταθεί μέσα στον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr