#metoogreece.gr: Η νέα διαδικτυακή πύλη που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης -Για καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#metoogreece.gr: Η νέα διαδικτυακή πύλη που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης -Για καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Στο twitter του πρωθυπουργού ανέβηκε ταυτόχρονα και ένα βίντεο για τον εν λόγω ιστότοπο και με το μήνυμα «σπάσει τη σιωπή», «είμαστε όλοι δίπλα σου», «μαζί σπάμε τη σιωπή».

Η ιστοσελίδα metoogreece.gr που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.
*Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες* που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και σχετικά τηλέφωνα επικοινωνίας για καταγγελίες.

Σειρά πρωτοβουλιών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για την αντιμετώπιση του φαινομένου των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων και την εξουσιαστική βία. Στους χώρους εργασίας, το σχολείο, την οικογένεια, τις παρέες.

Μεταξύ όλων των άλλων πρωτοβουλιών ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο ιστοτόπων, του metoogreece.gr και του metoo.gov.gr (θα ενεργοποηθεί σύντομα) στην οποία θα μπορεί κανείς να πληροφορείται όλα όσα ψάχνει γύρω από αυτά ταθέματα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα σε θύματα να κάνουν και live σε chat τις καταγγελίες τους.

Μάλιστα, στο twitter του πρωθυπουργού ανέβηκε ταυτόχρονα και ένα βίντεο για τον εν λόγω ιστότοπο και με το μήνυμα «σπάσει τη σιωπή», «είμαστε όλοι δίπλα σου», «μαζί σπάμε τη σιωπή».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr