Μιμίκος: Στάση εργασίας από το σωματείο εργαζομένων – Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιμίκος: Στάση εργασίας από το σωματείο εργαζομένων – Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας

Δίωρες στάσεις εργασίας στις 6,7,9 και 10 Ιουνίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Μιμίκου

Δίωρες στάσεις εργασίας στις 6,7,9 και 10 Ιουνίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Μιμίκου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίες και τους μισθούς. 

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ 6,7 και 9,10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

Η ακρίβεια σπάει κόκκαλα σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στα στοιχειώδη.

Πολλοί εργασιακοί χώροι αγωνίζονται και πετυχαίνουν αυξήσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της ζωής. Στην οικοδομή πέτυχαν αυξήσεις έως και 38,5%, στην ΜΙΝΕΡΒΑ πέτυχαν κατώτερο μισθό 1.100€ και περίπου 120€ μηνιαία αύξηση, στην COSCOπέτυχαν αυξήσεις στο μισθό, στην αμοιβή των υπερωριών κτλ. Στις υπόλοιπες επιχειρήσεις ΦΙΛΙΠΠΟΥ στον κλάδο, με τα σωματεία των οποίων συντονίζουμε τη δράση μας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν καλύτεροι μισθοί που είναι ανάλογοι της διαχρονικής δράση των σωματείων πχ στη ΦΑΓΕ ο κατώτερος μισθός είναι περίπου στα 1.050€.

Κάθε μέρα γνωρίζουμε τέτοια παραδείγματα που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι για να ζήσουμε καλύτερα.

Στον εργασιακό μας χώρο έχουμε να δούμε αύξηση εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία. Δεν είναι αυξήσεις τα ελάχιστα ψίχουλα που έδωσε η εταιρεία μετά τις συναντήσεις μας ως οικειοθελή παροχή που μάλιστα αφορούν ελάχιστους συναδέλφους και μπορούν να κοπούν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στη Γενική Συνέλευση 29/03/2022 διαμορφώσαμε πλαίσιο αιτημάτων που αφορά α)Λειτουργικά και μισθολογικά αιτήματα και β)Αιτήματα υγιεινής και ασφάλειας.

Στις 5 Μαΐου 2022 ζητήσαμε συνάντηση με την εταιρεία για να συζητήσουμε το πρώτο μέρος των αιτημάτων μας που αφορά τα Λειτουργικά και μισθολογικά αιτήματα.

Παράλληλα το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία έχει διαμορφώσει με απαράδεκτο και επικίνδυνο τρόπο τους χώρους διαλείμματος κάτι για το οποίο επίσης έχουμε ζητήσει να βρεθεί λύση ενώ ήδη έχει συμβεί το πρώτο ατύχημα (λιποθυμία).

Μέχρι σήμερα η εταιρεία μας αγνοεί επιδεικτικά.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας που έχουν στόχο την συζήτηση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Επισημαίνουμε ότι τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι στάσεις εργασίας δεν θα παρέχουμε εργασία πέρα του 8ωρου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr