Μηνιαία δραστηριότητα Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηνιαία δραστηριότητα Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής

Μηνιαία δραστηριότητα Λιμενικών Αρχών της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής

Οι Περιφερειακές Διοικήσεις Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) ιδρύθηκαν το 2001, αποτελούν Περιφερειακές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αρμοδιότητα τον έλεγχο και τον συντονισμό της δραστηριότητας των Υπαγόμενων Λιμενικών Αρχών.

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρωτικές ακτές της χώρας στους λιμένες, όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής.

Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Χαλκίδας, Στυλίδας, Αιδηψού, Σκιάθου, Καρύστου και Κύμης με τα υποτεταγμένα σε αυτές κλιμάκια.
Με γνώμονα αφενός την προβολή του έργου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αφετέρου την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού μέσω των τοπικών ΜΜΕ, καθιερώνεται το παρόν Δελτίο Τύπου το οποίο θα αποστέλλεται μηνιαίως.
2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΥΠΑΓΩΓΗΣ
Γνωρίζεται ότι κατά το μήνα ΙΟΥΝΙΟ 2021 από τις Λιμενικές Αρχές υπαγωγής 4ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: α) Συνελήφθησαν συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα και ειδικότερα:
– Δέκα (10) άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, εκ των οποίων επτά (07) στην περιοχή του Βόλου και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη 281,00 γραμμαρίων, δύο (02) άτομα στην περιοχή της Στυλίδας και κατασχέθηκαν 7,1 γραμμάρια Ινδικής κάνναβης και ένα (01) άτομο στην περιοχή της Χαλκίδας και κατασχέθηκαν 1 κιλό και 5 γραμμάρια Ινδικής κάνναβης και είκοσι οχτώ (28) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης διαφόρων ειδών.
– Ένα (01) άτομο στην περιοχή της Χαλκίδας για παράβαση του Νόμου περί όπλων.
– Ένα (01) άτομο στην περιοχή της Χαλκίδας για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
– Δέκα τρία (13) άτομα για λοιπά αδικήματα όπως Κ.Ο.Κ. – Αιγιαλού Παραλίας κ.τ.λ. (5 στην περιοχή του
Βόλου, 4 στη Χαλκίδα, 1 στη Στυλίδα, 1 στη Κάρυστο και 2 στην Κύμη).
Επιπλέον, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας συμμετείχε σε ένα (01) περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης αναζητούμενου αλλοδαπού σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης Πρωτοδικείου Κω.

β) Πραγματοποιήθηκαν συνολικά είκοσι οχτώ (28) διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα:
-Είκοσι έξι (26) με ιδιωτικά σκάφη από λιμένες των Βορείων Σποράδων προς το λιμένα Βόλου.
-Μία (01) με πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης και μία (01) με ιδιωτικό σκάφος από το λιμένα Σκύρου προς το λιμένα Κύμης
γ) Βεβαιώθηκαν εξακόσιες ογδόντα δύο (682) παραβάσεις Κ.Ο.Κ..
δ) Πραγματοποιήθηκαν τριάντα έξι (36) έλεγχοι μέθης.
ε) Πραγματοποιήθηκαν ογδόντα τέσσερις (84) έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας μας.
στ) Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας:
Bεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκαεννέα (319) παραβάσεις.
Ειδικότερα:
– Εκατόν ενενήντα επτά (197) παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα.
– Εννιά (09) παραβάσεις βάση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.
– Εξήντα πέντε (65) παραβάσεις λοιπών διατάξεων.
– Σαράντα οχτώ (48) Αλιευτικές παραβάσεις, από τις οποίες κατασχεθήκαν διάφορα αλιευτικά εργαλεία και συνολικά ποσότητα τριάντα πέντε κιλών αλιευμάτων διαφόρων ειδών.
Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους σαράντα πέντε χιλιάδων διακόσια ενενήντα (45.290 €) ευρώ.
ζ) Διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης:
– Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου επιλήφθηκε σε ένα (01) περιστατικό ακυβερνησίας επαγγελματικού τουριστικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένος Βόλου. Επί του εν λόγω σκάφους επέβαιναν επτά (07) άτομα υπήκοοι Ρουμανίας.
η) Έλεγχοι εφαρμογής μέτρων περιορισμού covid-19.
Για την διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατά τον μήνα Ιούνιο διενεργήθηκαν συνολικά:
i) Τρεις χιλιάδες εβδομήντα πέντε (3.075) έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, από τους οποίους βεβαιώθηκε μία (01) παράβαση και επιβλήθηκε πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000 €).
ii) Οχτώ χιλιάδες εννιακόσιοι τριάντα επτά (8.937) έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, από τους οποίους βεβαιωθήκαν δεκαεννέα (19) παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους έξι χιλιάδων διακοσίων πενήντα ευρώ (6.250€).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr