Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΄΄ΑΝΘΕΜΙΣ΄΄: Δεν προσφέρθηκαν κατασχεθέντα αλιεύματα από το Κ.Λ. Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΄΄ΑΝΘΕΜΙΣ΄΄: Δεν προσφέρθηκαν κατασχεθέντα αλιεύματα από το Κ.Λ. Χαλκίδας

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΄΄ΑΝΘΕΜΙΣ΄΄ στη Χαλκίδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις μονάδες στις οποίες παρασχέθηκαν κατασχεθέντα αλειύματα από το Κ.Λ. Χαλκίδας καθώς η συγκεκριμένη Μονάδα προσφέρει από ιδίους πόρους τα πάντα στους ηλικιωμένους.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΄΄ΑΝΘΕΜΙΣ΄΄ στη Χαλκίδα παρέχει ευχάριστη την διαμονή των ηλικιωμένων, νιώθοντας οικεία στο νέο τους σπίτι.

Αυτό το πετυχαίνει με τις ομάδες που πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση οι επαγγελματίες του AΝΘΕΜΙΣ (ομάδες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των Φυσικοθεραπευτών), αλλά και με εκδρομές και επισκέψεις.
Η χαρά της δημιουργίας, η ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και προβληματισμών οδηγούν σε μια ψυχολογική ευφορία και σε μια προσπάθεια να παραμείνουν οι ένοικοι λειτουργικοί σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, νοητικό, κινητικό), ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αυτοεκτίμησή τους. Aποφεύγουν την απομόνωση και αυξάνουν την συντροφικότητα και την αλληλοϋποστήριξη, καθώς μπορούν να μοιράζονται τα συναισθήματα τους, τις ανασφάλειες τους, τις προσδοκίες τους με συνομήλικους ή να μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Επίσης, στοχεύουν στην ανεξαρτητοποίηση, δραστηριοποίηση, καθώς και στην διατήρηση της αυτονομίας του ηλικιωμένου ατόμου, ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του. Οι ηλικιωμένοι εκφράζουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους, τροφοδοτούνται με νέα ερεθίσματα και διατηρούν ένα καλό επίπεδο νοητικής λειτουργίας.

Καθημερινά, δημιουργούνται αρκετές ομάδες στην πρωινή και απογευματινή βάρδια. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται ομάδες σωματικής άσκησης και νοητικής ενδυνάμωσης, ομάδες απασχόλησης, θεραπευτικές ομάδες, ομάδες τηλεόρασης και συζήτησης κτλ. Στις ομάδες συμμετέχουν ένοικοι με αντίστοιχο βαθμό νοητικής λειτουργίας.

Τα θέματα είναι πάντα προσαρμοσμένα στην ηλικία των φιλοξενουμένων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (νοητικά, σωματικά, ψυχολογικά κ.ά.). Οι δραστηριότητες είναι απλοποιημένες και στοχεύουν πάντα σε ένα έργο. Με τη συμμετοχή τους στις ομάδες διαχειρίζονται τον ελεύθερό τους χρόνο με δημιουργικό τρόπο ώστε να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής σεβόμενη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες αυτής της πληθυσμιακής ομάδας.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΄΄ΑΝΘΕΜΙΣ΄΄ στη Χαλκίδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις μονάδες στις οποίες παρασχέθηκαν κατασχεθέντα αλειύματα από το Κ.Λ. Χαλκίδας καθώς η συγκεκριμένη Μονάδα προσφέρει από ιδίους πόρους τα πάντα στους ηλικιωμένους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr