Μονή Πετράκη: Λεπτό προς λεπτό η σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι -«Βίος και πολιτεία» ο δράστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Πετράκη: Λεπτό προς λεπτό η σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι -«Βίος και πολιτεία» ο δράστης

Δύο μητροπολίτες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, άλλοι τέσσερις με ελαφρύτερα τραύματα, όπως και δύο δικηγόροι, ενώ ένας μητροπολίτης και ένας αστυνομικός πήραν εξιτήριο μετά την επίθεση με βιτριόλι εναντίον τους από ιερέα, μέσα στη μονή Πετράκη, που σόκαρε το πανελλήνιο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την σοκαριστική επίθεση με καυστικό υγρό που πραγματοποίησε ιερέας και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ατόμων.

Ο ιερέας βρισκόταν στο Συνοδικό Δικαστήριο για να γίνει συζήτηση για την καθαίρεσή του, καθώς το 2018 είχε συλληφθεί στη βόρεια Ελλάδα με 1.8 γραμμάρια κοκαΐνης και σήμερα γινόταν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο θα αποφάσιζε την καθαίρεσή του.

Στο τέλος της διαδικασίας καθαίρεσης ο δράστης σηκώθηκε όρθιος έβγαλε το ένα από τα δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό τα οποία είχε μαζί του και άρχισε να το πετάει αδιακρίτως σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Οι κληρικοί, οι δικηγόροι και όσοι ήταν στην αίθουσα, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, κι εκείνος προσπάθησε ν’ ανοίξει την πόρτα και να φύγει.

Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο Μητροπολίτης Κηφισίας

Την όρασή του από το ένα μάτι κινδυνεύει να χάσει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Κύριλλος, μετά την επίθεση με βιτριόλι που σημειώθηκε από ιερέα κατά επτά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κάνουν πλύσεις στο μάτι του, και ανάλογα με την ανταπόκριση που θα παρουσιάσει θα διακομισθεί στην οφθαλομολογική κλινική του Γεννηματάς όπου θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν νωρίτερα απόψε από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ,  6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Αυτή την ώρα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr