Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες της Εύβοιας έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες της Εύβοιας έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα

Την ηρεμία του καλοκαιριού φαίνεται πως διαταράσσουν οι μωβ μέδουσες, καθώς πλέον έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες παραλίες της Ελλάδας

Την ηρεμία του καλοκαιριού φαίνεται πως διαταράσσουν οι μωβ μέδουσες, καθώς πλέον έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες παραλίες της Ελλάδας – όπως φαίνεται στον σχετικό χάρτη – με πολλούς να μη τολμούν καν να μπουν μέσα στις θάλασσες.

Στην ιστοσελίδα inaturalist.org παρουσιάζονται σε χάρτη τα σημεία που έχουν εντοπιστεί μωβ μέδουσες μέχρι στιγμής στην Εύβοια.

Πλέον όπως φαίνεται και στον χάρτη έχουν εμφανιστεί και στις θάλασσες του Ευβοϊκού και του Αιγαίου, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το «τσίμπημά» τους είναι ιδιαίτερα επώδυνο και όσοι επιλέξουν να κάνουν μια βουτιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια για παν ενδεχόμενο.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, οι περισσότερες μωβ μέδουσες έχουν εντοπιστεί στον Αργοσαρωνικό, αλλά καταγράφονται επίσης σε Ιόνιο, Κρήτη, Εύβοια και Χαλκιδική.

Σε μικρότερες συγκεντρώσεις εμφανίζονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ λίγα είναι τα μέρη που δεν έχουν καταγραφεί μωβ μέδουσες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr