Μύκονος: Συγκλονίζει εργαζόμενη – «Καθάριζα τη μούχλα από πάνω μου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύκονος: Συγκλονίζει εργαζόμενη – «Καθάριζα τη μούχλα από πάνω μου»

«Άλλο θέμα είναι η διατροφή. Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω», κατήγγειλε η εργαζόμενη.

Πυκνώνουν οι καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες που ισχύουν για τους εποχικούς εργαζόμενους στους τουριστικούς προορισμούς. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «εργασιακό μεσαίωνα» τη στιγμή που οι επιχειρήσεις λένε ότι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό.

Τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαμονής με τις οποίες έπρεπε να προσαρμοστεί, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μύκονο  για λόγους εργασίας, περιέγραψε μια νεαρή κοπέλα, μιλώντας στο Open.

««Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2-3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε. Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου. Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν. Άλλο θέμα είναι η διατροφή. Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω», δήλωσε η κοπέλα.

Αθλιες συνθήκες

Τα χρήματα που παίρνει ένας εποχικός εργαζόμενος δεν αρκούν σε καμία περίπτωση για να εξασφαλίσει μόνος του τη διαμονή του. Αλλά τα καταλύματα που προσφέρουν οι επιχειρήσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι άθλια.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, μιλώντας στο mykonoslive.tv ακόμη μια εργαζόμενη περιέγραψε τα όσα έζησε όταν δούλεψε το καλοκαίρι στο νησί.  Όπως αναφέρει το δωμάτιο που της παραχώρησε η επιχείρηση ήταν σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να μείνει σε ένα σπίτι που βρισκόταν σε σπηλιά με τα έπιπλα φαγωμένα από τα ποντίκια, και μαζί με τρεις άνδρες συναδέλφους της. Η ίδια μη μπορώντας να μείνει εκεί, κοιμόταν στο αυτοκίνητό της επί τρεις μήνες. Όπως λέει έκανε μπάνιο στις ντουζιέρες της παραλίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr