Ν. Εύβοια: «Χτυπούν» ξανά οι απατεώνες – Χάκαραν λογαριασμούς σε ζευγάρι για να τους πάρουν τα χρήματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Εύβοια: «Χτυπούν» ξανά οι απατεώνες – Χάκαραν λογαριασμούς σε ζευγάρι για να τους πάρουν τα χρήματα

Η μέθοδος που ακολούθησαν - Τι λέει το ζευγάρι για το συμβάν

Εύβοια: Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι πολίτες καθώς το τελευταίο διάστημα απατεώνες στο Διαδίκτυο, επιχειρούν να υποκλέψουν κωδικούς και στοιχεία, πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών για να τους «αδειάσουν».

Όπως έγινε γνωστό μία νέα μέθοδο εξαπάτησης των πολιτών έχουν επινοήσει επιτήδειοι, που δρουν μέσω αποστολής SMS στα κινητά, για να αντλήσουν τα δεδομένα του χρήστη.

Παραλίγο να την πατήσει ζευγάρι από την περιοχή του Αλιβερίου στη Νότια Εύβοια καθώς τους χάκαραν τους λογαριασμούς στις τράπεζες και να ξαφρίσουν τα χρήματα.

Πως εξιστορεί το ζευγάρι από τη Νότια Εύβοια την απόπειρα υποκλοπής που δέχθηκαν χακάροντας οι απατεώνες τους λογαριασμούς τους

“Έχουν χακάρει τους λογαριασμούς στις τράπεζες μας. Και προσπαθούν να πάρουν λεφτά, προλάβαμε τους κλειδώσαμε και τους ασφαλίσαμε. Όλα καλά ως εδώ. Στην συνέχεια μας ειδοποίησε ένας γνωστός πως του ζήτησε η Κωνσταντίνα μέσω viber αριθμό λογαριασμού για να καταθέσουν χρηματα.Viber δεν έχουμε. Κατάφεραν και έφτιαξαν με το νούμερο της Κωνσταντίνας από άλλη συσκευή. Σε οποιονδήποτε έρθει μήνυμα και του ζητήσει αριθμό λογαριασμού να μην δώσει τίποτα και να με ειδοποιήσει. Έχουν πρόσβαση και στον τηλεφωνικό κατάλογο”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οδηγίες προστασίας

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μηνύματα που σας ενημερώνουν για δήθεν προβλήματα με λογαριασμούς, κάρτες ή το e-Banking σας.
  • Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν και για κανέναν λόγο κωδικούς σύνδεσηςγια το e-Banking, Kωδικούς μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνετε με μήνυμα στο κινητό σας (SMS, Viber), στοιχεία καρτών σας, καθώς και προσωπικά και οικονομικά στοιχεία σας, ακόμη και με πρόφαση ότι έτσι θα σας καταθέσουν χρήματα. Για κατάθεση χρημάτων, αρκεί να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας.
  • Μη δέχεστε να μεσολαβήσετε ως ενδιάμεσοι σε διακίνηση χρημάτων από άλλα άτομα, συνήθως άγνωστα σε εσάς. Μπορεί να υποστείτε σημαντικές επιπτώσεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο εμπλέκεστε σε παράνομες ενέργειες, είτε το γνωρίζετε είτε όχι.
  • Διακόψτε την κλήση εάν κάποιος σας καλεί από άγνωστο αριθμό, ειδικά από το εξωτερικό, και ισχυρίζεται ότι είναι από οποιαδήποτε εταιρεία πληροφορικής, χωρίς εσείς να έχετε δηλώσει βλάβη σε συσκευή σας.
  • Ελέγξτε εάν μια διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα είναι αδειοδοτημένηαπό κάποια υπαρκτή και αρμόδια εποπτική αρχή πριν ανοίξετε λογαριασμό σε αυτή.
  • Διασταυρώστε τον αριθμό λογαριασμού με τον προμηθευτή ή τον πελάτη σας με τον οποίο συναλλάσσεστε πριν κάνετε οποιαδήποτε πληρωμή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr