Nα αναιρεθεί η αποφυλάκιση καταδικασθέντα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ζητά ο Άρειος Πάγος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nα αναιρεθεί η αποφυλάκιση καταδικασθέντα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ζητά ο Άρειος Πάγος

Εχει καταδικαστεί για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αλλά αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Πρόταση να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, εκ των καταδικασθέντων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, διατύπωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ο καταδικασμένος σε 10 ετη κάθειρξης μεσίτης βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους συνηγόρους του Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο.

«Ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό» είπε ο κ. Γλύκας προς το δικαστήριο, συμπληρώνοντας ότι ο εντολέας του προσπάθησε να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του κοσμηματοπώλη, όταν εντόπισε το Ζακ Κωστόπουλο εντός του καταστήματος του.

Υπενθυμίζεται, πως η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2023 έπειτα από αναβολή που ζητήθηκε εξαιτίας κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του μεσίτη.

Ο μεσίτης έχει καταδικαστεί για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, αλλά αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής

«Ο Αθ. Χροταριάς καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη δηλαδή το μάξιμουμ της προβλεπόμενης ποινής για το συγκεκριμένο αδίκημα χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο που τον καταδίκασε μετά από πολύμηνη διαδικασία στο ακροατήριο αποφάσισε την εκτέλεση της ποινής του και οδηγήθηκε στη φυλακή. Δύο μήνες μετά με δικό του αίτημα το Μικτό Ορκωτό εφετείο έκανε δεκτή την αναστολή έκτισης της ποινής του. Αυτό που κατουσίαν θα εξετάσει ο Άρειος Πάγος αυτή τη στιγμή είναι εαν πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή ή οχι μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης ότι η βίαιη θανάτωση, το βίαιο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου το οποίο έχουμε δει όλο το πανελλήνιο στις τηλεοράσεις μας, πρόκειται για πράξη αλτρουιστική είναι προκλητικός είναι εξωφρενικός και αντίθετος σε κάθε λογική. Θα αναμείνουμε την απόφαση του Αρειου Πάγου» ανέφερε η Κλειω Παπαπαντολέων, συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστοπουλου.

NEWSBOMB

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr