Νέα απάτη: Άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό εκκλησίας – 9.000 ευρώ έκαναν φτερά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα απάτη: Άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό εκκλησίας – 9.000 ευρώ έκαναν φτερά

Ποσό ύψους 9.000 ευρώ ξάφρισαν επιτήδειοι μέσω ηλεκτρονικής απάτης από τον τραπεζικό λογαριασμό εκκλησίας

Φτερά έκαναν 9.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς επιτήδειοι κατόρθωσαν μέσω απάτης να αδειάσουν τον λογαριασμό.

Τα χρήματα αυτά όπως αναφέρει το ertnews.gr προορίζονταν για τα συσσίτια που παρέχει καθημερινά η Εκκλησία σε άπορους και ανήμπορους ανθρώπους.

Οι δράστες προσέγγισαν τον ιερέα της ενορίας με την πρόφαση ότι ήθελαν να κάνουν δωρεά στον ναό.

Πρόκειται για απάτη που προκαλεί αποτροπιασμό, καθώς η Ενορία της Αγίας Τριάδας, με το κοινωνικό έργο της, αποτελεί στήριγμα και αποκούμπι για τους ευάλωτους εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το ertnews, το θράσος δε των απατεώνων ήταν απύθμενο, καθώς κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας, υποσχόμενοι μια σημαντική δωρεά για ενίσχυση του κοινωνικού έργου της.

Την καταγγελία έκανε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου ο ιερέας της Ενορίας π. Πατουχάκης Γεώργιος. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο ertnews αστυνομικές πηγές, ο ιερέας κατήγγειλε πως προχθές δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να κάνει δωρεά ύψους 10.000 ευρώ στην Ενορία. Για να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων του έστειλε ένα σύνδεσμο (link).

Ο 73χρονος ιερέας, ανυποψίαστος ακολούθησε το σύνδεσμο και μεταφέρθηκε στο περιβάλλον μιας εικονικής σελίδας της τράπεζας στην οποία η Ενορία διατηρεί τον τραπεζικό της λογαριασμό. Τα όσα ακολούθησαν ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον ίδιο. Με τρεις μεταφορές ο επιτήδειος ή οι επιτήδειοι κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά 9.000 ευρώ από τον λογαριασμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr