Νέα ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου: Σφοδρή κόντρα Κούγια – Ηλιάδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου: Σφοδρή κόντρα Κούγια – Ηλιάδη

Με την εξέταση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη, από τον συνήγορο υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Με την εξέταση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη, από τον συνήγορο υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Εξ αρχής η ατμόσφαιρα στη δικαστική αίθουσα ήταν ηλεκτρισμένη. Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης ρώτησε τον μάρτυρα εάν εκκρεμούν σε βάρος του μηνύσεις από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη για μία διαδικτυακή συνέντευξη και εκείνος απάντησε αρχικά ότι δεν θυμάται, στη συνέχεια όμως, είπε ότι με την επίμαχη συνέντευξη του δεν παραβίασε το ιατρικό απόρρητο και σημείωσε ότι «εκατοντάδες παππούδες έρχονται, δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που είδα τέτοια αδιαφορία».

Οι απαντήσεις του προκάλεσαν την έκρηξη του Αλέξη Κούγια, ο οποίος κατηγόρησε τον εντατικολόγο ότι θέλησε να γίνει διάσημος μέσω της υπόθεσης.

Αλ. Κούγιας: Χρησιμοποίησε το δράμα της οικογένειας για να γίνει διάσημος σε όλη την Ελλάδα. Να ερευνηθεί τι ακριβώς είναι. Εμφανίζεται ως Σαμαρείτης με την κλινική του να έχει κάνει ρεκόρ μεταμοσχεύσεων, 14… Προσφεύγω στο δικαστήριο και ζητώ να μου επιτραπεί η ερώτηση. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει ιατρικό απόρρητο.

Πρόεδρος: Έχει απαντήσει «όχι».

Αλ. Κούγιας: Με ποιο δικαίωμα έδωσε συνέντευξη; Γιατί συγκάλεσε τα κανάλια και μίλησε για την οικογένεια Πισπιρίγκου αν είχε εμπλοκή στο θάνατο των παιδιών;

Εισαγγελέας: Εδώ το δικαστήριο δεν μπορεί να διερευνήσει πώς σκέφτεται ο μάρτυρας. Μας ενδιαφέρει εάν είναι αξιόπιστος και εάν έχει να εισφέρει στοιχεία στην υπόθεση και όχι με τις διαπροσωπικές σχέσεις του μάρτυρα ή αν δίνει συνεντεύξεις. Να απορριφθεί η ερώτηση.

Αλ. Κούγιας: Ο μάρτυρας, προκειμένου να αποσείσει ευθύνες δικές του ή άλλων ιατρών, και να μην έχει η οικογένεια δικαίωμα να προσφύγει, εν συγχορδία έχουν έρθει οι γιατροί εδώ και λένε ασύδοτα ό,τι θέλουν για σύνδρομο Μινχάουζεν και δηλητηρίασαν όλη την κοινωνία. Αν μου απαγορεύεται η ερώτηση, πώς θα αναδειχθεί η προσωπικότητα του κατηγορουμένου;

Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Αλέξη Κούγια και απαγόρεψε την ερώτηση.

Δίκη Πισπιρίγκου: Οι τόνοι ανάμεσα σε Κούγια και Ηλιάδη ανέβηκαν πάνω από μια φορά

Η διαδικασία συνεχίστηκε με βροχή ερωτήσεων από την πλευρά της υπεράσπισης για τα sms που έστελνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον εντατικολόγο. Ο κ.Ηλιάδης απάντησε ότι έχει δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα από την μητέρα της Τζωρτζίνας.

Αλ. Κούγιας: Πώς κρίνετε το γεγονός ότι το παιδάκι έχει ένα προδιαγεγραμμένο μέλλον και η μάνα σας ενημερώνει καθημερινά; Έδειχνε ενδιαφέρον για το παιδί;

Μάρτυρας: Βεβαίως. Δεν είπα ποτέ ότι ήταν αδιάφορη μητέρα.

Οι τόνοι στη δικαστική αίθουσα ανέβηκαν ξανά, όταν ο μάρτυρας ρωτήθηκε για τα βίντεο με επεισόδια της Τζωρτζίνας που του είχε αποστείλει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης δεν ήταν παρών στο επεισόδιο που εμφάνισε το κοριτσάκι στις 25/1/2022, λίγες ημέρες πριν πεθάνει, όμως είπε πως έχει δει χιλιάδες φορές τα δύο βίντεο που του έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να τα αξιολογήσει, χωρίς όμως να ξέρει εάν είναι από το επίμαχο επεισόδιο. Η απάντηση του εντατικολόγου πυροδότησε νέο γύρο έντασης στη δικαστική αίθουσα.

Αλ. Κούγιας: Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο μάρτυρα, μας γελοιοποιεί, λέει ψέματα, παίζει με τη νοημοσύνη μας. Τι εννοείτε ότι δεν έχει δει το επεισόδιο;

Μάρτυρας: Δεν έχω δει με τα μάτια μου κανένα επεισόδιο στην κλινική. Έχω δει δυο βίντεο και δεν θεωρώ ότι είναι βίντεο με επιληπτική κρίση.

Αλ. Κούγιας: Δείτε το έγγραφο.

Μάρτυρας: Δεν έχω γυαλιά.

Αλ. Κούγιας: Το έχεις δει πολύ στο καλαμπούρι, γελάς; Μια γυναίκα είναι στη φυλακή!

Πρόεδρος: Παρακαλώ κύριε συνήγορε…

Ο κ .Ηλιάδης υποστήριξε ότι επί 80 ώρες που το κοριτσάκι παρέμεινε στην κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο τον Ιανουάριο του 2022 δεν εμφάνισε ούτε βραδυκαρδία ούτε ταχυκαρδία ούτε επιληπτική κρίση, με τον Αλέξη Κούγια να εκρήγνυται ξανά και να φωνάζει «τι λέτε; Φυλακή θα πάτε όλοι σας!».

«Επιμένουμε ότι ο θάνατος είναι βλάβη της υγείας του παιδιού που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά ιατρικά»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Ηλιάδη με τους ιατρούς του Ρίου Μπενζουάνη και Πελεκούδα, προκειμένου να απαντήσουν εάν το επεισόδιο της Τζωρτζίνας οφειλόταν σε ανακοπή και εάν έγινε ανάνηψη.

«Εμείς επιμένουμε ότι ο θάνατος είναι βλάβη της υγείας του παιδιού που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά ιατρικά. Επιμένουμε ότι η ανακοπή στις 25/1 και θάνατος στις 29/1 δεν οφείλεται σε ενέργεια της κατηγορουμένης, αλλά σε πρόβλημα υγείας που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Αυτό επαληθεύεται από καταθέσεις Κουρή, Μακρυθανάση και Αναστασάκη. Όπως εξελίσσεται η διαδικασία διαπιστώνεται πως εκτός από καρδιολογικά προβλήματα, ανακοπή προκύπτει και από επιληπτικά επεισόδια», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, με την εισαγγελέα της έδρας να επιφυλάσσεται να προτείνει σε επόμενη συνεδρίαση επί του αιτήματος.

Κούγιας σε Ηλιάδη: «Αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας»

Ο κ. Ηλιάδης ήταν κατηγορηματικός ότι στα 25 χρόνια που βρίσκεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας «ουδέποτε παιδάκι έχει υποστεί ανακοπή συνεπεία επιληπτικής κρίσης».

Ο κ. Ηλιάδης ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν έχει λάβει κάτι ως αντάλλαγμα από τους γονείς της Τζωρτζίνας κι εκείνος έδειξε ένα χαρτάκι σε σχήμα καρδιάς, λέγοντας. «Έχω κάτι το οποίο κρατώ. “Στον καλύτερο γιατρό και ήρωα μου, Τζωρτζίνα”, αυτό το έδωσε η μαμά της Τζωρτζίνας σε μένα. Είναι ζωγραφιά η καρδιά. Ένας γιατρός που θέλει να ζητήσει όργανα είναι οξύμωρο να του δίνεται η καρδιά από τη μητέρα για να την προστατέψει», απάντησε:

Πρόεδρος: Σας έδωσαν κάποιο άλλο δώρο;

Μάρτυρας: Έχω τη φήμη του αδιάφθορου γιατρού και δεν έχω ζητήσει από κανένα χρήματα και τα δώρα. Μου δόθηκε ένα δώρο μετά από μεγάλη πίεση, ένα ρολόι, το οποίο στην αρχή δεν το ήθελα και το έχω δώσει σε ένα φτωχό παιδάκι που ήταν στη ΜΕΘ. Δεν το κράτησα».

Η κατάθεση του εντατικολόγου ολοκληρώθηκε σε φορτισμένο κλίμα με τον Ανδρέα Ηλιάδη να απαντά στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια σε υψηλούς τόνους, λέγοντας: «Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας», με την Ρούλα Πισπιρίγκου να δείχνει την ενόχληση της, αλλά τελικά να μην παίρνει τον λόγο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr