Από τις 3 Ιανουαρίου αλλάζουν τα πάντα σε διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα και τηλεργασία – Αναλυτικά τα νέα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 3 Ιανουαρίου αλλάζουν τα πάντα σε διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα και τηλεργασία – Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Τα πρόσθετα μέτρα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ προς ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, υπό το φως της επικείμενης κυριαρχίας της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον στη χώρα, ανακοινώνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα νέα μέτρα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ προς ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, υπό το φως της επικείμενης κυριαρχίας της άκρως μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Των ανακοινώσεων του κ. Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας προηγήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία εξέτασε την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα εισηγούμενη νέα δέσμη μέτρων με αιχμή το χώρο της διασκέδασης, τον αθλητισμό και την επέκταση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ανάμεσα στα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των ειδικών είναι το «κλείσιμο» της διασκέδασης από τις 12 το βράδυ με πελάτες μόνο εμβολιασμένους και όχι όρθιους. Επίσης σε κάθε τραπέζι θα κάθονται μόνο έξι πελάτες, ενώ εξετάζεται η μείωση του μέγιστου αριθμού πελατών.

Επιπλέον, υπήρξε εισήγηση για χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας και σε εργαζόμενους της εστίασης των νοσοκομείων -πέραν των σούπερ μάρκετ και των μέσω μαζικής μεταφοράς που ισχύει σήμερα.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα 10% και πλαφόν 1.000 ή 2.000 θεατών.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης την παύση των σχολικών εκδρομών, ωστόσο περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα

Οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη

  • Διπλές μάσκες ή υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ
  • Υποχρεωτική χρήση στους εργαζόμενους στην εστίαση
  • Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα δεν έχει κλειδώσει τι θα γίνει με τη ζωντανή μουσική.
  • Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Επισκεπτήριο στα νοσοκομεία κατ’ ελάχιστο
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο 50 %

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr