Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους εμβολιασμένους, επιστρέφει η μουσική και το ξενύχτι -Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους εμβολιασμένους, επιστρέφει η μουσική και το ξενύχτι -Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Νέα μέτρα ελευθερίας έρχονται την Τετάρτη για τους εμβολιασμένους.

Ανακοινώσεις την Τετάρτη για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους αναμένεται να κάνει η κυβέρνηση, όπως είπαν οι ειδικοί κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση και οι ειδικοί ετοιμάζουν κατάργηση των όποιων περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική στην εστίαση και στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες περιοχές», κάτι που δεν συνέβαινε ως τώρα, και η απαγόρευση αφορούσε άπαντες, -εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν ελευθερία κινήσεων και κανέναν περιορισμό. Μερικές σκέψεις που έχουν πέσει επίσης στο τραπέζι είναι να μπορούν, για παράδειγμα, να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμό στο ωράριο ή να επισκέπτονται τον οδοντίατρο χωρίς rapid test.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες πειθούς των ανεμβολίαστων. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες (Κυριακή) έγιναν μόνο 390 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα.

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Open. Όπως είπε, τις επόμενες μέρες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την Επιτροπή Ειδικών θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, ενώ θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για θέματα δημόσιας υγείας και διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εμβολιασμένων πολιτών, αλλά και των μέτρων που πρέπει να υπάρχουν για να προστατευθούν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται.

Δείτε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr