Νέα μέτρα: Κάλαντα με μάσκα παντού σήμερα στην Εύβοια – Αναλυτικά όλα τα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Κάλαντα με μάσκα παντού σήμερα στην Εύβοια – Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Νέα μέτρα παραμονή των Χριστούγεννων φέρνει η επέλαση της μετάλλαξης όμικρον

Από σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου η μάσκα επιστρέφει και μάλιστα θα είναι υποχρεωτική παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ, μετρό και λεωφορεία είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας.

Όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους ακυρώνονται τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά. Παράλληλα, από σήμερα για όσους μπαίνουν στη χώρα υπάρχει σύσταση για δύο επιπλέον rapid test: ένα δυο μέρες μετά την άφιξή τους και ένα την τέταρτη μέρα.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, εξήγησε ότι το σχέδιο είναι δύο φάσεων και θα αφορά αρχικά μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, Παρασκευή, έως και τις 2 Ιανουαρίου ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά την περίοδο από 3 Ιανουαρίου και μετά, από αυριο, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί:

  • Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους και αυτό αφορά και το σκέλος των κλειστών χώρων που σχετίζονται με διασκέδαση και γυμναστήρια.
  • Ειδικά για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν-95 υψηλής προστασίας
  • Δεν θα γίνουν οι δημόσιες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR κατά την είσοδο, θα κάνουν τεστ και τη 2η και τη 4η μέρα από την είσοδο στη χώρα.
  • Παραμένει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

«Τα κρούσματα των τελευταίων δύο ημερών αφορούν νεότερες ηλικίες που μας δείχνει ότι σχετίζονται με διασκέδαση. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι στα νεότερα παιδιά είναι να βγουν να τηρήσουν τα μέτρα και να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες. Εάν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα ήθελα την επόμενη ημέρα να κάνουν τεστ» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας – Τι γίνεται αν δεν το πληρώσετε

Τέλος, πρόστιμα ύψους 150 ευρώ θα πληρώνει όποιος δεν συμμορφώνεται με τις νέες οδηγίες προς τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά πλέον να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr