Νέα μέτρα: Οριστικό! Από αύριο κλείνει η μουσική παντού – Μέχρι τις 02:00 η εστίαση την παραμονή Πρωτοχρονιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Οριστικό! Από αύριο κλείνει η μουσική παντού – Μέχρι τις 02:00 η εστίαση την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και την «έκρηξη» κρουσμάτων, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, το πρωί στις 6.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο σε διασκέδαση και εστίαση

  • Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης θα είναι μέχρι τις 12 το βράδυ μόνο για καθήμενους σε τραπέζια έως 6 άτομα και απαγόρευση πλήρως της μουσικής
  • Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (το βράδυ της 31 Ιανουαρίου) το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων θα ισχύει έως τις 2 τα ξημερώματα, με όλες τις απαγορεύσεις (χωρίς μουσική, μόνο για καθήμενους και σε τραπέζια έως 6 άτομα)

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλους να κάνουν αυτοέλεγχο πριν το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Η απόφαση για επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων, κρίνεται επιβεβλημένη μετά την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον.

Τα υπόλοιπα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί

  • Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr