ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Ποιοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα και ποιοι δυο

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν δυο rapid test την εβδομάδα.
Νέα μέτρα: Ποιοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα και ποιοι δυο

Tα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε μια προσπάθεια αφενός να αναχαιτιστεί η πανδημία και η διασπορά του κορονοϊου και αφετέρου για δοθούν κίνητρα σε όσους γυρίζουν απο τις διακοπές και είναι διστακτικοί στο να εμβολιαστούν.

Ο λόγος των μέτρων αυτών, όπως εξήγησε δεν είναι να τιμωρηθούν οι ανεμβολίαστοι αλλά:

  • Να σταματήσουμε τη διασπορά των μεταλλάξεων
  • για να θωρακίσουμε το σύστημα από νέες νοσηλείες

Τα μέτρα αυτά θα ισχύουν από 13 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαρτίου 2022 και μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε οτι όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν 1 rapid test την εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας 10 ευρώ.

Ο έλεγχος θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά από την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

rapid1

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές

Παράλληλα πρόσθεσε οτι στις ανω ομάδες εργαζομένων είναι υποχρεωτικά 2 rapid test την εβδομάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας 10 ευρώ.

Ο έλεγχος θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά από την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα. rapid2

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ