Νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε όλα όσα δήλωσε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Δείτε όλα όσα δήλωσε

Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την αντιπυρική περίοδο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ζήτησε για τους επόμενους δύσκολους, σύμφωνα με όσα δήλωσε, δύο μήνες την εγρήγορση όλων κατά την αντιπυρική περίοδο. Εκεί συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία και έλαβε μέρος σε επιχειρησιακή σύσκεψη με επίκεντρο την αντιπυρική περίοδο που ακολουθεί.

“Αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, αλλά φυσικά και του φυσικού μας περιβάλλοντος”, υπογράμμισε.

Όσον αφορά την τρέχουσα αντιπυρικής περίοδο επισήμανε ότι ” έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό με περισσότερα εναέρια μέσα και περισσότερες δράσεις πρόληψης», ενώ διαβεβαίωσε ότι “ο κρατικός μηχανισμός θα είναι πάντα στις επάλξεις».

Εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι “υπάρχει πια περισσότερος και καλύτερος συντονισμός” και επισήμανε ότι “το «κλειδί» πάντα είναι η έγκαιρη και η γρήγορη παρέμβαση»

Όπως είπε, είμαστε στις 7 Ιουλίου και μέχρι στιγμής μας έχει βοηθήσει και ο καιρός και τα πράγματα έχουν πάει καλά, αλλά τώρα ξέρουμε ότι οι δύο επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι” και χρειάζεται “απόλυτη εγρήγορση όλων έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.”

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε και «την απαραίτητη συνεργασία όλων των δήμων που γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο του συντονισμού που έχει δρομολογηθεί υπό την επίβλεψη του υπουργείου”.

Τόνισε εξάλλου ότι «έχουμε πια μια κουλτούρα εκκενώσεων, η οποία αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση για τη χώρα» και απευθύνθηκε στους πολίτες λέγοντας πως ” όταν στέλνεται ένα μήνυμα «112» είναι για το καλό των πολιτών, πάντα, και το πρώτο μας μέλημα είναι η δική τους προστασία, οπότε οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες του υπουργείου και της Πολιτικής Προστασίας”.

Όπως είπε, για την υλοποίηση των πολύ σημαντικών επενδύσεων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας που περιλαμβάνει ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης”, ενώ προανήγγειλε περαιτέρω βελτιώσεις και σε ότι αφορά την ανταπόκριση για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από την κλιματική κρίση.

“Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι και κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας, όποτε προέκυψαν μεγάλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με κλιματικές κρίσεις -φωτιές, πλημμύρες στην Εύβοια, στον «Ιανό»-, η πολιτεία ανταποκρίθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι στο παρελθόν”, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτό “δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι”

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τέλος τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως τους εθελοντές, “οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το πόσοι ήταν πριν τρία χρόνια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr