Νέες αποκαλύψεις για ορφανοτροφείο της φρίκης: Τρεις μήνες γνώριζε η Διοίκηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες αποκαλύψεις για ορφανοτροφείο της φρίκης: Τρεις μήνες γνώριζε η Διοίκηση

Τρεις μήνες είχε γίνει η καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών 7-11 ετών στο ορφανοτροφείο της Αττικής.

Νέες αποκαλύψεις για την αποτρόπαιη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ηλικίας 7-11 ετών σε ορφανοτροφείο της Αττικής που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών φέρονται να προέβαιναν σε ερωτικές επαφές, με το προσωπικό να… παρακολουθεί, ενώ εμπλέκονται γυναίκες εργαζόμενες.

Όπως είπε σήμερα η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο OPEN, η ίδια καταγγελία είχε γίνει πριν από τρεις μήνες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ορφανοτροφείου και δεν έγινε τίποτα:

«Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες».

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, οι εργαζόμενες που φέρονται να εμπλέκονται έχουν απομακρυνθεί:
«Από τη στιγμή που κατέθεσα την καταγγελία στην εισαγγελία και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα άρα στοιχειοθετήθηκε ή στοιχειοθετείται η καταγγελία από την Εισαγγελία σύμφωνα με το νόμο που ευτυχώς περάσαμε πριν από δύο μήνες, γιατί πριν από δύο μήνες κατατέθηκε ο νόμος και τον ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο, (…) απομακρύνονται οι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν και έχουν καταγγελθεί επώνυμα στην καταγγελία αυτή. Οπότε, ευτυχώς, επειδή περάσαμε αυτή τη νομολογία πριν από 2 μήνες σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι εργάζονται σε τέτοιες δομές που φροντίζουν και φιλοξενούν παιδιά δεν μπορούν παρά να εργάζονται με λευκό ποινικό μητρώο αλλά και να μην έχουν καταγγελθεί, κατηγορηθεί και καταδικαστεί για τέτοιου τύπου αδικήματα. Δεν θα μπορούν να εργάζονται και πρέπει να απομακρυνθούν. Οπότε η αρχειοθέτηση της καταγγελίας από την εισαγγελία από μόνη της είναι αρκετή για την έτσι ώστε να σταματήσουν να εργάζονται εκεί οι άνθρωποι αυτοί».

Το Ίδρυμα αυτό πρέπει να φιλοξενεί παιδιά 4-11 ετών αλλά φιλοξενεί και βρέφη μερικών εβδομάδων μέχρι και μεγαλύτερα των 11 ετών και έχουν τοποθετηθεί εκεί με εισαγγελική εντολή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr