Νεκρός 40χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός 40χρονος ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα

Ο 40χρονος ορειβάτης με καταγωγή από τη Σλοβακία μεταφέρθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Κατερίνης

Ο 40χρονος ορειβάτης με καταγωγή από τη Σλοβακία μεταφέρθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 40χρονος που έπεσε σε χαράδρα 30-60 μέτρων, κατά την επιχείρηση διάσωσής του. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Πρόκειται για τον έναν εκ των δύο ορειβατών που εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις της πυροσβεστικής νωρίτερα σήμερα στον Όλυμπο. Συγκεκριμένα, ένα κλιμάκιο πυροσβεστών προχωρούσε προς τη θέση «Λούκι» του Ολύμπου καθώς υπήρξε κλήση για έναν τραυματισμένο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επρόκειτο για αλλοδαπό τον οποίο εντόπισε Έλληνας ορειβάτης, τραυματισμένο και ενημέρωσε μέσω του 112. Ο 40χρονος ορειβάτης με καταγωγή από τη Σλοβακία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μεταφέρθηκε από πλήρωμα του ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο νοσοκομείο Κατερίνης νοσηλεύεται και ο 47χρονος Έλληνας ορειβάτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι χθες το απόγευμα. Ο 47χρονος διασώθηκε από δύο κλιμάκια με οκτώ πυροσβέστες από το Λιτόχωρο Πιερίας και την 2η ΕΜΑΚ και παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma και έπειτα παραδόθηκε σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση υγείας του 47χρονου δεν εμπνέει ανησυχία.

Πηγή:newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr