Νεκρός 50 μέτρα από τη στεριά βρέθηκε ο 11χρονος γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός 50 μέτρα από τη στεριά βρέθηκε ο 11χρονος γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη

Το παιδί, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Καρύδης, εντοπίστηκε νεκρό σε σημαδούρα, 50 μέτρα από τη στεριά.

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Φούρνων Ικαρίας, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο, από τον ξαφνικό χαμό του 11χρονου Χρήστου, γιου του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, σε παραλία του νησιού.

Το παιδί, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Καρύδης, εντοπίστηκε νεκρό σε σημαδούρα, 50 μέτρα από τη στεριά.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν έχασε τις αισθήσεις του, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και βρέθηκε στη σημαδούρα ή αν μπλέχτηκε σε δίχτυα και εγκλωβίστηκε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του. Η ιατροδικαστική εξέταση, που αναμένεται να διενεργηθεί στη Σάμο, θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού.

«Το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, δυστυχώς τον Χρήστο μας τον βρήκαμε πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, το πήρε ο αέρας, καθώς είχε θαλασσοταραχή. Η σημαδούρα ήταν 50 μέτρα από τη στεριά, αν κινδύνευε θα μπορούσε να φωνάξει. Δυστυχώς, κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι» είπε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον Alpha, ο κ. Καρύδης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον θάνατο του 11χρονου

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε και το Λιμενικό Σώμα, ενημερώνοντας ότι προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων, του Λιμεναρχείου Σάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τη μητέρα 11χρονου ημεδαπού αγοριού ότι ο ανήλικος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες για μπάνιο στην παραλία Πλάκα και έκτοτε αγνοούνταν.

Άμεσα για το σημείο αναχώρησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από θαλάσσης απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην παραλία Πλάκα. Ο 11χρονος ανασύρθηκε από ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκε στην ακτή, ενώ διακομίστηκε άμεσα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου».

Η αγωνιώδης αναζήτηση της μητέρας του

Ο 11χρονος, σύμφωνα με τη μητέρα του, είχε κανονίσει να πάει για κολύμπι με έναν ξάδελφό του, ωστόσο πήγε νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού κι έκτοτε αγνοείτο.

Ο μικρός έφυγε από το σπίτι περίπου στις 2:00 το μεσημέρι και ύστερα από περίπου 4 ώρες, κι ενώ δεν έβρισκε πουθενά το παιδί της, η μητέρα του ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα για την εξαφάνισή του.

Η κινητοποίηση στο νησί ήταν τεράστια και σχεδόν άπαντες άρχισαν να αναζητούν τον Χρήστο Σταμούλη. Δυστυχώς, ύστερα από δύο ώρες επισταμένων αναζητήσεων, ο μικρός βρέθηκε πνιγμένος, όντας μπλεγμένος σε σχοινιά σημαδούρας, που τοποθετείται για να οριοθετείται η περιοχή στην οποία επιτρέπεται το κολύμπι.

Ντόπιοι που βούτηξαν στην περιοχή, βρήκαν το 11χρονο αγόρι κάτω από το νερό, σε βάθος περίπου 2 μέτρων, και ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, την ώρα που μπήκε ο μικρός στη θάλασσα υπήρχε μεγάλος κυματισμός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr