Νεκρός από πυρά αστυνομικού ύστερα από καταδίωξη κλεμμένου αυτοκίνητου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός από πυρά αστυνομικού ύστερα από καταδίωξη κλεμμένου αυτοκίνητου

Στο θανάσιμο τραυματισμό άνδρα κατέληξε καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου έξω από τη Λάρισα.

Σύμφωνα onlarissa.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Στη φωτογραφία το κλεμμένο Nissan Navara το οποίο έχει πέσει πάνω σε τοίχο σπιτιού, στο χωριό Μοσχοχώρι

Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικού

Τελικά εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη από τους αστυνομικούς και από τις έως τώρα πληροφορίες αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε θανάσιμα το δάστη.

Ποιος ήταν ο δράστης

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό Συριακής καταγωγής, ο οποίος είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr