Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό: Διάχυτη αιμορραγία στο τραύμα στον μηρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 31χρονο αστυνομικό: Διάχυτη αιμορραγία στο τραύμα στον μηρό

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ που τραυματίστηκε βαρύτατα από ναυτική φωτοβολίδα την Πέμπτη (7/12/2024) στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με ενημέρωση των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος.

Γεωργιάδης για Ρέντη: Αποφασισμένος ο Μητσοτάκης

«Σκασμένος» είναι ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι’ αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο» ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εξαιτίας του γεγονότος αυτού «ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών».

Αναφερόμενος στην αύξηση του βασικού μισθού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:«Στον αλγόριθμο που καθορίζει την αύξηση του βασικού μισθού είναι ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη. Η ιδέα της αύξησης του βασικού μισθού είναι να μπορεί η αύξηση να είναι στα πλαίσια των αντοχών της οικονομίας. Η απόφασή μας να ξεπαγώσουμε νωρίτερα τις τριετίες δικαιώθηκε από την ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας. Απεδείχθη ότι όταν πήραμε αυτή την απόφαση ξέραμε τι κάναμε. Είμαι ευτυχής που είμαι ο υπουργός που ζει την ανεργία κάτω από το 10% και αυτός ο υπουργός που επί των ημερών του θα απολαύσουν οι υπάλληλοι πολύ μεγαλύτερους μισθούς».

Ρέντη: Τουλάχιστον 6 προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν DNA
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μετά την επίθεση χούλιγκαν στα ΜΑΤ στο πλαίσιο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μιρκόσπίκιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν» . Σημειώνεται ότι ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Ρέντη: Βρέθηκαν υπολείμματα από τη φωτοβολίδα
Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά ευρήματα από τον χώρο του γηπέδου. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το OPEN, ανάμεσα στα ευρήματα έχουν βρεθεί υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.

Παράλληλα, όπως πρώτο μετέδωσε το ethnos.gr οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους των τουαλετών υπολείμματα από καμμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που οι χούλιγκαν λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν πρόλαβαν να τυλίξουν στις φλόγες. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Επισημαίνεται ότι το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί, δεν σημαίνει ότι αν προκύψουν κατηγορηματικά στοιχεία σε βάρος κάποιου ή κάποιων εξ΄ αυτών, δεν μπορούν να συλληφθούν.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού
Την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού παραμένει σταθερά κρίσιμη καθώς παραμένει σε μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται να κάνει ακόμα μία για να καθαριστεί το τραύμα του.

Η αδερφή και οι γονείς του ήρθαν εσπευσμένα από την Θεσσαλονίκη για να βρεθούν δίπλα του, ενώ έχει γίνει έκκληση σε όποιον μπορεί να δώσει αίμα για τον τραυματία αστυνομικό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr