Νέο πακέτο μέτρων στήριξης προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης

Μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και την ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», όπου ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν δυο αντιμαχόμενες πλευρές, αλλά ένας εισβολέας σε ανεξάρτητο κράτος».

Μάλιστα υπογράμμισε, ότι στην Ουκρανία «παραβιάζεται κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου» και δεν θα τελειώσει έτσι απλά με μια εκεχειρία. Συμπλήρωσε δε, πως η Ουκρανία δεν έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τη ρωσική επιθετικότητα κι υπενθύμισε την επέμβαση στην Κριμαία το 2014.

Βορίδης για ακρίβεια

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και την συνεπακόλουθη ακρίβεια, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο ήδη η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μια σειρά μέτρων όπως η επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας ή οποία έχει φτάσει ήδη τα 2 δις ευρώ.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες του Πρωθυπουργού στο μέτωπο της ακρίβειας, ξεκινώντας από το γεγονός ότι έθεσε το θέμα στην Ε.Ε ζητώντας μια συνολική αντιμετώπιση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr