Τρεις νέοι σεισμοί μέσα σε μία ώρα στην Εύβοια – «Δεν αποκλείεται κι άλλος δυνατός»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις νέοι σεισμοί μέσα σε μία ώρα στην Εύβοια – «Δεν αποκλείεται κι άλλος δυνατός»

Νέος μετασεισμός ταρακούνησε πριν από λίγα λεπτά ξανά την Νότια Εύβοια.

Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε πριν από λίγο  και… αναστάτωσε ξανά την Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα, δόνηση μεγέθους 3 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 18:28 στην περιοχή της Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μια ώρα σημειώθηκε νέος σεισμός σημειώθηκε στα Στείρα Ευβοίας, 8 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Εύβοιας. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε μέγεθος 3 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος είναι στα 10 χμ. Στις 18:13 έγινε ακόμα ένας μετασεισμός 3,1 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα στις 17.28 καταγράφηκε η πρώτη ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλιμακας Ρίχτερ, στα 13,5 χλμ ενώ η τοποθεσία 8 χλμ νοτιοανατολικά του χωριού Ζάρακες στη Νότια Εύβοια.   

Νέα δήλωση βόμβα Παπαδόπουλου – «Δεν αποκλείεται κι άλλος δυνατός μετασεισμός»

Όπως εκτίμησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόκειται για μετασεισμό του σεισμού των5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 29/11. Μάλιστα δεν απέκλεισε να έχουμε ακόμη και μεγαλύτερο σεισμό από το μέγεθος των 4,3 Ρίχτερ.

«Ο σεισμός έχει ένα μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται στη Νέα Στύρα της Νότιας Εύβοιας δηλαδή στην περιοχή που είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Από τότε συνεχίζονται οι μετασεισμοί, έχω λοιπόν την γνώμη ότι και ο σημερινός εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ όπου έγινε το βράδυ στις 29 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή. Δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας».

Ακόμα πρόσθεσε: «Από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα δεν έπαψαν οι μετασεισμοί με μικρότερα μεγέθη. Θα συνεχιστεί η σεισμική ακολουθία και μπορεί να λάβει μεγέθη και πάνω από τα 4 Ρίχτερ όπως ακριβώς έγινε και σήμερα. Δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, να γίνει κι άλλος μετασεισμός τις επόμενες μέρες με αισθητό μέγεθος».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr