Νίκη Κεραμέως: Ειδική μέριμνα για χρηματοδότηση για τη θέρμανση στα σχολεία – Τί είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα μέτρα για covid
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκη Κεραμέως: Ειδική μέριμνα για χρηματοδότηση για τη θέρμανση στα σχολεία – Τί είπε για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα μέτρα για covid

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως η θέρμανση των σχολείων πληρώνεται από τους δήμους, οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών
Ειδική μέριμνα για χρηματοδότηση των Δήμων προκειμένου να θερμαίνονται οι σχολικές αίθουσες έχει λάβει το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

«Η θέρμανση πληρώνεται από τους Δήμους. Το ΥΠΕΣ έχει λάβει ειδική μέριμνα για χρηματοδότηση των Δήμων, λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, για να θερμαίνονται οι σχολικές αίθουσες», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό, αφού αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που ισχύουν φέτος σε σχέση με την περασμένη σχολική χρονιά, καθώς «έχουν νοσήσει πολλοί, έχουν εμβολιαστεί πολλοί, οι μεταλλάξεις είναι διαφορετικές», ανέφερε ότι «σχεδόν πουθενά στον κόσμο, όπου έχουν ανοίξει τα σχολεία, δεν υπάρχουν μέτρα, αλλά συστάσεις, όπως ομόφωνα αποφάσισε και στην Ελλάδα η Επιτροπή των ειδικών την περασμένη εβδομάδα».

Η υπουργός τόνισε πως «για τους καθηγητές, ισχύει πως όσοι είναι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να κάνουν rapid test. Τα παιδιά, εμβολιασμένα ή ανεμβολίαστα, δεν υποχρεούνται να κάνουν τεστ», ενώ υπενθύμισε πως υπάρχει το πρωτόκολλο για απομόνωση πέντε ημερών για όποιον νοσήσει.

Τι είπε για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Σε ερώτηση σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις αντιδράσεις που έχει εγείρει ακόμη και από πρυτάνεις, η Νίκη Κεραμέως είπε πως «το θέμα έχει πολύ μικρότερες διαστάσεις από όσο παλαιότερα, μετά την αλλαγή στο πλαίσιο για το άσυλο, που ψήφισε το 2019 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χάρη σε αυτόν, η Αστυνομία έσπασε πολλές καταλήψεις, ορισμένες εκ των οποίων ήταν πάνω από 30 χρόνια, όπως ήταν η κατάληψη για 34 χρόνια στην Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Η πρώτη πρωτοβουλία και βασικότερη ήταν αυτή, να μπορεί να παρεμβαίνει η Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, όπου τίθεται θέμα ασφάλειας. Έχουμε πλέον σποραδικά και κατ΄ εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις».

«Ότι υπάρχουν κάποιες ισχνές μειοψηφίες, θορυβώδεις, που αντιδρούν, θα υπάρχουν, διότι εδώ προσπαθούμε να αλλάξουμε νοοτροπίες δεκαετιών. Είναι ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα, που συνεπάγεται αλλαγή νοοτροπίας για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο. Παλιότερα οι αντιδράσεις ήταν πάρα πολλές, αυτό έχει αλλάξει. Μην παίρνουμε ένα μεμονωμένο περιστατικό και να το παρουσιάζουμε σαν να είναι ο κανόνας. Η Αστυνομία έχει σπάσει δεκάδες καταλήψεις το τελευταίο διάστημα» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr