Νίκος Μαυρίκος: Άλλη μία δέσμευση υλοποιείται: Συνεργασία με την INTERAMERICAN για τις αεροδιακομιδές ασθενών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Μαυρίκος: Άλλη μία δέσμευση υλοποιείται: Συνεργασία με την INTERAMERICAN για τις αεροδιακομιδές ασθενών

Ακόμη μία δέσμευση του δημάρχου Σκύρου γίνεται πράξη για τους δημότες

Σημαντική Ενημέρωση από τον Δήμο Σκύρου!

Στο πλαίσιο υλοποίησης μίας ακόμη προεκλογικής μας δέσμευσης, βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η πολυπόθητη συνεργασία με την INTERAMERICAN για τις αεροδιακομιδές ασθενών είναι πλέον πραγματικότητα.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν σε όλους τους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας, ήταν μία μεγάλη κατάκτηση που υλοποιήθηκε με την βοήθεια της “δικής μας” ΣΝΕ και του Προέδρου της που αγκάλιασε την ιδέα μας και αφουγκράστηκε την αγωνία των συμπολιτών μας.
Μετά από πολλές προσπάθειες και συναντήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, Υγείας, ΕΚΑΒ και την ανταλλαγή πολλών υπηρεσιακών εγγράφων δεν καταφέραμε να λυγίσουμε το γραφειοκρατικό σύστημα που αρνιόταν πεισματικά να καταλάβει τη αγωνία μας για την υγεία των συμπολιτών μας.
Σκεπτόμενοι αποτελεσματικά λοιπόν στις 5 Νοεμβρίου 2020 αποστείλαμε έγγραφο αίτημα στη ΣΝΕ για χρηματοδότηση της Σύμβασης με την INTERAMERICAN για την κάλυψη των έκτακτων αεροδιακομιδών όταν και όποτε χρειαστούν οι συμπολίτες μας.
Επίσης σε επικοινωνία και συνεννόηση που είχαμε από κοινού με τη συγκεκριμένη εταιρεία καταφέραμε να βελτιώσουμε τους όρους της σύμβασης προκειμένου αυτή να καλύπτει όχι μόνο όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Σκύρου αλλά και τους τυχόν φιλοξενούμενούς τους, (όσους διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη κατοικία στο νησί μας) και τους νομίμως εργαζόμενους στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα χωρίς όριο χρήσης της ανωτέρω υπηρεσίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η δυνατότητα αερομεταφοράς με την INTERAMERICAN παρέχεται σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το ΕΚΑΒ και λειτουργεί καθαρά με ιατρικά κριτήρια (ο καθ’ ύλην αρμόδιος εφημερεύων ιατρός του ΠΠΙ είναι υπεύθυνος για την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας).
Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στο Δ.Σ ΣΝΕ και τον Πρόεδρο της, για την ειλικρινή και αξιέπαινη συνεργασία με το Δήμο μας.
Με κοινή λοιπόν προσπάθεια τα καταφέραμε!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr