Νίκος Παππάς: Δεν παρουσιάστηκε στον Άρειο Πάγο – Με υπόμνημα η απολογία του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Παππάς: Δεν παρουσιάστηκε στον Άρειο Πάγο – Με υπόμνημα η απολογία του

Μέσω υπομνήματος έδωσε τις εξηγήσεις του στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο Νίκος Παππάς για το ρόλο του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Μέσω υπομνήματος έδωσε τις εξηγήσεις του στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο Νίκος Παππάς για το ρόλο του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε σε απολογία μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος. Ο Νίκος Παππάς δεν προσήλθε στον Άρειο Πάγο, αλλά μέσω των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλου υπέβαλε γραπτό υπόμνημα, στο οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς που είχε θέσει υπόψιν της Βουλής. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση, του Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, η ανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση και η δικογραφία θα αποσταλεί στο δικαστικό συμβούλιο για να αποφασιστεί εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.

Σε γραπτή δήλωση ο Νίκος Παππάς αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία στη διαδικασία ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο. Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία» ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης.

Από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχθηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν θα συμβάλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη τη δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου Υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες.

Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων των διευκρινισμένων 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Νοβάρτις και της Ζήμενς, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της Προανακριτικής Επιτροπής.

Δεν το πήρε.

Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες.»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε:

«Ο Νίκος Παππάς ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος».

Ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος σε δήλωσή του έκανε λόγο για επιχειρούμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και ατελέσφορη προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παππά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr