Νομαρχιακή Οργάνωση Εύβοιας ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ για ΛΑΡΚΟ: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νομαρχιακή Οργάνωση Εύβοιας ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ για ΛΑΡΚΟ: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»

Ανακοίνωση για την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Εύβοιας ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ δηλώνοντας ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων

Στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ δηλώνει ότι θα βρίσκεται η Νομαρχιακή Οργάνωση Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε μετά την ψήφιση της τροπολογίας που προβλέπει μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Με τίτλο «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» η Ν.Ο. Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ καταδικάζει την απόφαση της Βουλής, ουσιαστικά της κυβέρνησης, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης να οδηγεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους στην ανεργία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ούτε η προσφυγή στη δικαιοσύνη των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματα τους, δεν σταμάτησε τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία με νόμο στη Βουλή ουσιαστικά οδηγεί στην ανεργία πάνω από 1.000 εργαζόμενους και ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Αντί να προωθούνται λύσεις οι οποίες θα καθιστούσαν τη ΛΑΡΚΟ περιζήτητη διεθνώς αφού είναι η μεγαλύτερη παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ε.Ε., η μεθοδευμένη υποβάθμιση  της εταιρίας και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων, οδήγησε σε αδιέξοδο μια επιχείρηση που λειτουργεί συνολικά από το 1963, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα μεγάλα συμφέροντα, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, και με πλήρη κυνισμό απέναντι στη δύσκολη οικονομικά  χρονική συγκυρία κατά την οποία χάνονται τόσες θέσεις εργασίας.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Εύβοιας δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ και σε αντίθεση πάντα με τέτοιου είδους κυβερνητικές πρακτικές που πλήττουν την κοινωνία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr