Νοσοκομείο Κέρκυρας: Παιδί με σκωληκοειδίτιδα μεταφέρθηκε στην Αθήνα γιατί δεν υπήρχε κατάλληλος γιατρός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Παιδί με σκωληκοειδίτιδα μεταφέρθηκε στην Αθήνα γιατί δεν υπήρχε κατάλληλος γιατρός

Μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Πολλά και μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης που επικρατεί η καταγγελία της μητέρας που το παιδί της χρειάστηκε για μια κρίση σκωληκοειδίτιδας να μεταφερθεί από την Κέρκυρα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε η γιαγιά του παιδιού στο MEGA, ο 10χρονος παραπονιόταν δύο μέρες για πόνο στην κοιλιά του κι έτσι αποφάσισαν οι δικοί του να τον πάνε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί.

Ο γιατρός στο νοσοκομείο ενημέρωσε την οικογένεια ότι πρόκειται για κρίση σκωληκοειδίτιδας. Η γιαγιά του παιδιού στην συνέχεια ανέφερε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου ήταν άψογοι απέναντι το παιδί και κατόπιν εξέτασης που του έκαναν ανακοίνωσαν στην οικογένεια ότι χρειάζεται το παιδί να εξεταστεί από παιδοχειρούργο, αλλά ο γιατρός του νοσοκομείου της Κέρκυρας προθυμοποιήθηκε να χειρουργήσει το παιδί χωρίς να είναι ο ίδιος παιδοχειρουργός.

«Εκείνη την ώρα η κόρη μου ανησύχησε. Πήραμε τελικά την απόφαση να φύγει να παιδί μέσα στην νύχτα για Αθήνα», περιέγραψε η γιαγιά του παιδιού. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η γιαγιά του παιδιού, η κα. Ελένη ανέφερε ότι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι μεγάλες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου.

Πολλά τα προβλήματα στο νοσοκομείο
Στο απροχώρητο έχουν φτάσει τα πράγματα με το νοσοκομείο της Κέρκυρας καθώς το ιατρικό προσωπικό μειώνεται συνεχώς λόγω αλλεπάλληλων παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων. Οι αποχωρήσεις οφείλονται κυρίως στην εξάντληση των γιατρών λόγω υπερφόρτωσης καθηκόντων.

Μετά από όλες αυτές τις παραιτήσεις το νοσοκομείο έχει εξασθενήσει, καθώς πλέον δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι κατάλληλοι γιατροί για να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις πιο βατές ασθένειες, όπως είναι η κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr