Ντροπιαστικές εικόνες: Υπερήλικας 93 ετών και η κόρη του ζουν σε αυτοκίνητο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπιαστικές εικόνες: Υπερήλικας 93 ετών και η κόρη του ζουν σε αυτοκίνητο

Από τον Φεβρουάριο του 2022 όταν και τους έγινε έξωση πατέρας και κόρη αναγκάζονται να ζουν σε ένα παλιό και μικρό αυτοκίνητο

Μία γυναίκα 50 ετών και ο 93χρονος πατέρας της αναγκάζονται να ζουν μέσα σε ένα μικρό και παλιό αυτοκίνητο από τον Φεβρουάριο 2022 όταν και τους έγινε έξωση.

Οι ντροπιαστικές εικόνες μας έρχονται από την Αμαλιάδα με την 50χρονη να αναγκάζεται να μοιράζεται το αυτοκίνητο με τον υπερήλικα πατέρα της σε άθλιες συνθήκες, καθώς πέρασαν τόσο όλο το κρύο του χειμώνα αλλά και ένα ολόκληρο καλοκαίρι με καύσωνα και υγρασία γυρνώντας γύρω-γύρω στη γειτονιά τους για να αλλάζουν θέσεις παρκαρίσματος προκειμένου να μην «καούν» από τον ήλιο.

Μέσα στο παλιό αυτοκίνητο που με το ζόρι χωράνε πατέρας και κόρη ειναι στοιβαγμένη όλη τους η περιουσία, όλη τους η ζωή, σε καθίσματα και πορτμπαγκάζ.

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζούσαμε κάτι τέτοιο. Έχουμε στείλει επιστολές με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, εγώ χωρίς δουλειά επί χρόνια και χωρίς σπίτι, αλλά δεν γίνεται κάτι», είπε η κ. Παναγιωτοπούλου στην εφημερίδα «Πατρίς» και πρόσθεσε: «Στη Μητρόπολη που απευθυνθήκαμε, μας είπαν να πάμε στον χώρο που λειτουργεί στα Σπάτα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε. Θα ήθελα να δουλέψω, να βρούμε ένα σπίτι και όχι να είμαστε κάπου χωρίς να κάνω κάτι. Δεν είναι λύση να πάμε σε ένα ίδρυμα. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στον Συνήγορο του Πολίτη και σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά δεν έχει γίνει κάτι. Να μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι στην Αμαλιάδα, να ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι ασφαλής, ώστε να μπορώ να βρω δουλειά και έξω από την πόλη. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο τα χρέη, ένα αυτοκίνητο που έχει γίνει σπίτι και τα υπάρχοντα μας στο αυτοκίνητο και σε μια αποθήκη…».

Με παράπονο λέει: «Ήδη, ξεχαστήκαμε…» και συνεχίζει με παράπονο: «Περνάει όλος ο κόσμος, μας βλέπει με λύπη. Είναι ότι χειρότερο για εμάς. Περίπου 10 χρόνια άνεργη. Έχω τελειώσει Λογιστικά και έχω βγάλει και Πληροφορική. Έκανα διάφορες δουλειές, αλλά τώρα δεν έχουμε τίποτα».

Τα τελευταία χρόνια ζουν από την σύνταξη του κ. Παναγιώτη, που φτάνει κατά 3.000 ευρώ μειωμένη εδώ και χρόνια, στις 5.800 ευρώ το έτος, με τα χρέη τους να συσσωρεύονται.

Όπου έχουν απευθυνθεί για ενοικίαση σπιτιού, οι απαντήσεις είναι αρνητικές, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα καταβάλλουν το ενοίκιο.

«Θέλω να με εμπιστευτούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών. Είμαστε άνθρωποι που είχαμε δουλέψει, είχαμε περιουσία και κάποια στιγμή όλα μας πήγαν ανάποδα, όπως συμβαίνει σε πολύ κόσμο. Δεν θα κοροϊδέψουμε κανέναν. Μια δουλειά και ένα σπίτι να νοικιάσουμε. Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που ζούμε. Δεν είναι δίκαιο για τον πατέρα μου…», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτης τόνισε: «Ήρθαμε μετανάστες και φτιάξαμε τον οικισμό Κερτιζέϊκα στα Δουνέϊκα. Δουλέψαμε, δυσκολευτήκαμε, παλέψαμε, τα καταφέραμε όμως τίμια, και κάναμε τις οικογένειες μας. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Που είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, οι αρχές;…».

Με πληροφορίες από patrisnews.com

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr