Νυχτερινό τιμολόγιο στο ρεύμα: Από πότε ισχύει, πώς θα το λάβετε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νυχτερινό τιμολόγιο στο ρεύμα: Από πότε ισχύει, πώς θα το λάβετε

Ανακοινώθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ τα ισχύοντα για το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο, για το ηλεκτρικό ρεύμα, της θερινής περιόδου, το πρωί της Πέμπτης (27/4).

Σημαντική ήταν η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για όσους διαθέτουν ή θέλουν να αποκτήσουν το λεγόμενο «νυχτερινό ρεύμα», καθώς τέθηκαν σε ισχύ νέα ωράρια και προθεσμίες.

Το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου θα ισχύει μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023 με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00 καθημερινά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθύνονται στον προμηθευτή τους, προσθέτει.

Πώς θα αποκτήσετε νυχτερινό τιμολόγιο

Εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να προχωρήσει στην διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε 2 χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη). Τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε μετρητή με χρονοχρέωση, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας, εφόσον ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδεται στο όνομά σας:

Η δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης ανέρχεται σε 34,00 € συν ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr