Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κινητοποίηση για την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κινητοποίηση για την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού

Τι δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κέκης

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης συμμετείχε στη χθεσινή κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού.

Η χθεσινή κινητοποίηση των δημοτών της περιοχής είναι μια μικρή νίκη, απέναντι στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας. Ήδη έχουν γεμίσει τα βουνά των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου μας με ανεμογεννήτριες και ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν δεκάδες ακόμη σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως “Natura. Παράλληλα μέσα από την τοποθέτηση ανεμολογικών ιστών, ερευνούν και δεσμεύουν κάθε βουνοκορφή για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητας τους, που τους αποφέρει μεγάλα και διασφαλισμένα κέρδη, την ώρα που ο λαός βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια. Τα εδάφη αυτά χαρακτηρίζονται ως κατεχόμενες περιοχές.

Οι επενδύσεις αυτές δεν έχουν ως κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φτηνό ρεύμα, ούτε φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος όπως ισχυρίζονται τα μονοπώλια και αναπαράγουν οι εκπρόσωποι της αντιλαϊκής πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας.

Οι Δημότες δεν πρέπει να εφησυχάζονται αλλά να οργανώνουν τον αγώνα τους και να πιέζουν ώστε να μην μπει καμιά νέα ανεμογεννήτρια σε υπερκορεσμένεςπεριοχές, αλλά και στα παρθένα βουνά του Δήμου μας, όπως το όρος Κοτύλαια στην θέση Βρυσάρα, πουεπιχειρήθηκε να τοποθετηθεί ανεμολογικός ιστός το απόγευμα της Τετάρτης. Παράλληλα πρέπει να διεκδικήσει φθηνό ρεύμα για το λαό και καμιά διακοπή ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ο δημοτικός σύμβουλος

Κώστας Κέκης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr