![Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [Χάρτες]](https://www.evima.gr/wp-content/uploads/2020/06/tiimero-kairos.png)
Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [Χάρτες]
Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα παρατεταμένης αστάθειας με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαίνεται πως ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει σημάδια αισθητής βελτίωσης, τουλάχιστον όσον αφορά την κεντρική, ανατολική και νότια κυρίως ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Ωστόσο στην τελευταία μας μακροπρόθεσμη εκτίμηση είχαμε υποδηλώσει το ενδεχόμενο κάποιων βροχών κυρίως στα βορειοδυτικά κατά την διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, χωρίς όμως να φαίνεται κάτι αξιόλογο.
Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έχουν διαφοροποιηθεί μερικώς, καθώς φαίνεται ότι μία ατμοσφαιρική διαταραχή ερχόμενη από τα δυτικά, δείχνει να καταφέρνει να περνάει οριακά πάνω από την χώρα μας και να επιδεινώνει τον καιρό σε περιοχές κυρίως της δυτικής – βορειοδυτικής χώρας.

Έτσι λοιπόν αν και η Πέμπτη θα κυλήσει με σαφώς βελτιωμένο καιρό, από το απόγευμα – βράδυ της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή επιδείνωση η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως κατά την διάρκεια του Σαββάτου. Οι περιοχές οι οποίες φαίνεται να επηρεάζονται από αυτήν την διαταραχή είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές, φαίνεται ότι από το ξημέρωμα του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ημέρας θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες ιδιαίτερα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα έχουν αρκετά αξιόλογο χαρακτήρα ενώ υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων. Από αυτήν την διαταραχή δεν φαίνεται να επηρεάζονται οι περιοχές από την νοτιοανατολική Θεσσαλία και νοτιότερα, παρ’όλα αυτά θα χρειαστεί να δούμε και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το αν αυτό το μέτωπο δύναται να εισχωρήσει νοτιότερα.

Χάρτης υετού το ξημέρωμα του Σαββάτου από το προγνωστικό μοντέλο ICON.
Πάντως όσον αφορά την Κυριακή ο καιρός δείχνει να είναι αίθριος σχεδόν σε όλη την χώρα και μόνο στα βόρεια ορεινά ίσως τις θερμές ώρες της ημέρας σημειωθούν κάποιοι πολύ τοπικοί όμβροι ενώ την Δευτέρα φαίνεται πως θα έχουμε αστάθεια στην βόρεια Ελλάδα η οποία πιθανώς θα δώσει τοπικές βροχές.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η θερμοκρασία μέσα στο τριήμερο θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια κοντά στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά και νότια κοντά στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε σημαντική ενίσχυση των νοτιάδων και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα θα εξασθενήσουν.
Πηγή-hellasmeteo.gr
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr