Ο ψευτογιατρός χειρουργούσε μαζί με τον πασίγνωστο πρώην υπουργό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ψευτογιατρός χειρουργούσε μαζί με τον πασίγνωστο πρώην υπουργό

Επώνυμοι γιατροί, επικεφαλής διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλινικών, ακόμη και ιερωμένοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο ως συνεργοί του 47χρονου.

Ιδιώτες γιατροί, πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου διαγνωστικού κέντρου και ορισμένα μέλη του, επικεφαλής ιδιωτικής κλινικής, μια ηγουμένη μονής στο Πήλιο, αλλά και ένας πρώην πασίγνωστος υπουργός είναι ανάμεσα στα άτομα που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια με τον ψευτογιατρό Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος συνελήφθη στις 16 Ιουνίου του 2020. Το «protothema.gr» αποκαλύπτει σήμερα το κατηγορητήριο 92 σελίδων που έχει συνταχθεί για την πολύκροτη υπόθεση, με τον γιατρό-μαϊμού να είναι αντιμέτωπος με τις σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν την ανθρωποκτονία κατά συρροή, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και την απάτη.

Σε χειρουργική επέμβαση που έγινε σε κλινική της Αθήνας ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται να είπε σε ένα από τα θύματά του που αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα πως θα περπατήσει ξανά! Το χειρουργείο έγινε κανονικά από επαγγελματίες γιατρούς. Ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός. Σε άλλη περίπτωση, ο 47χρονος υποσχέθηκε σε μια γυναίκα την πλήρη ίαση καρκίνου του εντέρου αν διέκοπτε τις χημειοθεραπείες που ακολουθούσε, ενώ σε ένα ακόμη θύμα του ισχυρίστηκε πως μπορεί να θεραπεύσει τη σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε. Ολα αυτά μέσα σε ειδικό χώρο διαγνωστικού κέντρου στα βόρεια προάστια.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο πρώην υπουργός φαίνεται, βάσει του κατηγορητηρίου, ότι παρείχε υποστήριξη και… υποβοηθούσε τον ψευτογιατρό, ο οποίος παρουσιαζόταν ως «εμπειρικός βοτανολόγος». «Κατηγορείσαι ως υπαίτιος ότι, κατά τον παρακάτω τόπο και χρονικό διάστημα, ενεργώντας εκ προθέσεως και με ενότητα δόλου προσέφερες άμεση συνδρομή στον δράστη κατά τη διάρκεια της κύριας πράξης και στην εκτέλεση αυτής, και συγκεκριμένα παρείχες υποστήριξη, διευκόλυνση και υποβοήθηση στον συγκατηγορούμενό σου κατά τη διάρκεια των άδικων πράξεων της απάτης και απόπειρας αυτής που τέλεσε κατ’ εξακολούθηση», επισημαίνεται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα το «protothema.gr».

Ο πρώην υπουργός που εργαζόταν ως γιατρός σε κεντρική κλινική της Αθήνας, όπως τονίζεται, φέρεται να επιβεβαίωσε σε ένα θύμα του Νίκου Κοντοστάθη πως τον γνώριζε και προχώρησε μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του γιατρούς σε χειρουργείο μετά από υπόδειξη του 47χρονου. Ο άνδρας που έκανε την καταγγελία είχε κινητικό πρόβλημα μετά από πτώση με αλεξίπτωτο στον Αρχάγγελο Ρόδου το 2014. Οταν γνώρισε τον ψευτογιατρό, εκείνος του είπε πως είναι χειρουργός ορθοπεδικός, ιδιαίτερα διακεκριμένος και αναλάμβανε χειρουργεία στη Γαλλία και την Ελβετία με τιμή άνω των 100.000 ευρώ. Του ανέφερε ακόμη ότι μπορούσε να κάνει… εξαιρέσεις και να χειρουργήσει στην Αθήνα με… έκπτωση, λόγω των… γνωριμιών που είχε.

Στις 11 Αυγούστου του 2018 ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι προέβη «σε επέμβαση του εγκαλούντος ασθενούς, η οποία έλαβε χώρα καθ’ υπόδειξιν του συγκατηγορούμενού σου Κοντοστάθη Νικόλαου, περιλαμβάνουσα τοποθέτηση μοσχεύματος- κλωβού στη μέση του ασθενούς αξίας 54.000 ευρώ». Μάλιστα, η συγκεκριμένη επέμβαση φαίνεται να έγινε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του θύματος, στο πλαίσιο «του υποδεικνυόμενου από αυτόν ιατρικού πλάνου περί δήθεν πλήρους αποκατάστασης της υγείας και του κινητικού προβλήματος του ανωτέρου ασθενούς».

Στο ίδιο χειρουργείο συμμετείχαν μαζί με τον πρώην υπουργό ακόμη τρεις γιατροί οι οποίοι επίσης κατηγορούνται. Για έναν από αυτούς μάλιστα τονίζεται ότι επέτρεψε «στον συγκατηγορούμενό σου Κοντοστάθη Νικόλαο να επισκέπτεται τον εγκαλούντα μετά το χειρουργείο στο δωμάτιο νοσηλείας εντός της ίδιας κλινικής, προκειμένου να ισχυρίζεται σε αυτόν ότι είχε παραστεί και αυτός ως θεράπων ιατρός στο χειρουργείο το οποίο ήταν δήθεν επιτυχές, καθόσον, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια αυτού με ειδικό ιατρικό μηχάνημα κίνηση στους νευρώνες των ποδιών του ασθενούς, γεγονός που θα του επέτρεπε να βαδίσει ξανά».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr