Ο σπάνιος κεραυνός «red sprite» – Δείτε πού εμφανίστηκε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο σπάνιος κεραυνός «red sprite» – Δείτε πού εμφανίστηκε

Ένα σπάνιο φαινόμενο με κεραυνούς red sprite αποθανάτισε φωτογραφικός φακός στο Αιγαίο

Ένα σπάνιο φαινόμενο με κεραυνούς καταγράφηκε εν μέσω κακοκαιρίας με καταιγίδα στο Αιγαίο.

Εντοπίστηκε στην Ικαρία και πρόκειται για ένα διπλό red sprite.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανάρτηση του meteo, είχε ένταση 76kA.

Δείτε την εικόνα που συγκλονίζει με τους κεραυνούς εν μέσω της καταιγίδας στο Αιγαίο το βράδυ της Παρασκευής (10/11):

Η πορεία της κακοκαιρίας

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα, ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής 10/11 ισχυρές καταιγίδες πλήττουν σημεία της χώρας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας επελαύνει στον Ελλαδικό χώρο με τα έντονα φαινόμενα να εντείνονται τις επόμενες ώρες, σήμερα Παρασκευή 10/11 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα.

Τα έντονα φαινόμενα σύμφωνα με την ΕΜΥ πρόκειται να επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Σύμφωνα με το Meteo, τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Με βάση την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr