Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας προς Υπ. Παιδείας: Αποσύρεται την απόφαση για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας προς Υπ. Παιδείας: Αποσύρεται την απόφαση για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση

Εκκωφαντική η απάντηση των συναδέλφων στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς – μέλη του για την συντριπτική και ξεκάθαρη απάντηση που έδωσαν στην Υπουργό Παιδείας για μια ακόμη φορά: ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.


Όλοι σαν μια γροθιά με
ποσοστό 100%
των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας απαντήσαμε όχι στην αξιολόγηση! Οι συνάδελφοι σε 154 σχολεία και νηπιαγωγεία συντάχτηκαν με την απόφαση της ομοσπονδίας για απεργία αποχή. Ενωμένοι όλοι μας υπερασπιζόμαστε την δημόσια εκπαίδευση. Όλοι μαζί θα σταθούμε εμπόδιο στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά στα σχολεία, που βιώνουμε και οι ίδιοι τα άγχη και τις αγωνίες των γονιών για το μέλλον και την πρόοδο των παιδιών τους είμαστε οι πρώτοι που παλεύουμε για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών.

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεται το δημόσιο σχολείο δεν του λείπει αυτή ή άλλη μορφής αξιολόγηση, αλλά γενναία μέτρα ενίσχυσης της λειτουργίας του. Του λείπει η ουσιαστική χρηματοδότηση, η σοβαρή αντιμετώπιση της πανδημίας και η προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών από τον κορωνοϊό. Του λείπει η υλικοτεχνική υποδομή, οι ψηφιακές υποδομές, τα εργαλεία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έχουν χαθεί στο δρόμο της ανυποληψίας της κυβέρνησης.

Τις τελευταίες μέρες γίνονται προσπάθειες να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς με τα λεγόμενα τρολ της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί δεν εκβιάζονται ούτε και φοβούνται από τις δήθεν διαρροές νόμων και διατάξεων που θα «τιμωρούν» όσους συνταχτούν με τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. Η απάντησή τους είναι αποστομωτική και απόλυτη: 

Απεργία – αποχή

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αποσύρει την υπουργική απόφαση για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο και να ξεκινήσει, όπως έχει δεσμευτεί άμεσα διάλογο με την Δ.Ο.Ε. προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr