Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας για την επίσκεψη Μητσοτάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Τι αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωση του

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: “Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας στον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι σε όλους εμάς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να σταθεί όρθιο ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και απέναντι στο λαό της πόλης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σωματείου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της ασφάλειας να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση έξω από την πύλη του νοσοκομείου. Θα έπρεπε να ντρέπονται!

Η παράσταση που δόθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και συμπρωταγωνιστές μια πλειάδα υπηρετών του από την διοίκηση του νοσοκομείου, τους τοπικούς άρχοντες και διάφορους παρατρεχάμενους, ήταν φτηνή και κάλπικη!

Έφεραν 2 κλούβες ΜΑΤ και μεγάλη αστυνομική δύναμη, σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, για αυτούς που αντιμετωπίζουν την πανδημία και διαμαρτύρονται ειρηνικά. Φρόντισαν για ελεγχόμενη ενημέρωση, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε ένα κανάλι, που συνόδευε τον πρωθυπουργό.

Και φυσικά τον συνόδευσαν σε συγκεκριμένα τμήματα, αποφεύγοντας το τμήμα Επειγόντων και τα τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς! Ενώ για 2η φορά (η 1η με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας) δεν θυμήθηκαν ότι υπάρχουν και Εκπρόσωποι των Εργαζομένων. Είναι αδίστακτοι!

Όσο καλά κι αν ήταν σκηνοθετημένη η παράσταση, με τη μέθοδο της τρομοκράτησης των εργαζομένων για να μην συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αλλά να παραμείνουν στα πόστα τους και να χειροκροτήσουν το σόου, δεν μπορούν να κρύψουν τη «γύμνια» του συστήματος υγείας.

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύψει πως δε δίνει δεκάρα τσακιστή για την ενίσχυση του νοσοκομείου Χαλκίδας, για τις συνθήκες εντατικοποίησης που εργαζόμαστε όλοι οι υγειονομικοί!

Δίνει άφθονα προνόμια και δώρα στην ιδιωτική υγεία, προχωρά σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τη στιγμή που η δημόσια υγεία αιμορραγεί! ”

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr