Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χαλκίδας προχωρά σε απεργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χαλκίδας προχωρά σε απεργία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χαλκίδας

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Χαλκίδας όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χαλκίδας δουλεύουμε καθημερινά σε τραγικές συνθήκες. Καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταθούμε στο ύψος των αυξημένων αναγκών, αφού οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό είναι τεράστιες.

Το σήμερα είναι οριακά διαχειρίσιμο…. το αύριο τρομάζει! Τα περιθώρια στενεύουν, τα περιστατικά αυξάνονται, δεν έχει μείνει πολύ χρόνος για οργάνωση!

          Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί!

Δυστυχώς, η Διοίκηση του νοσοκομείου μας επέλεξε ‹‹το δρόμο της σιωπής››, δεν στήριξε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων για συνάντηση, στις 24 /11.

Κύριοι της Διοίκησης στη δύσκολη αυτή συγκυρία δεν έχουν θέση οι εγωισμοί›!

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να ενημερωθούν!

Άλλωστε αυτοί είναι στην πρώτη γραμμή και βάζουν πλάτη να λειτουργήσει το νοσοκομείο!

Η Διοίκηση έχει χρέος να τους ακούσει, να ακούσει ταπροβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθημερινά, με την διαχείριση των ύποπτων και  επιβεβαιωμένων περιστατικών με covid19 και να δώσει λύσεις!

Αναμφισβήτητα τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης που εδώ και 8 μήνες αρνείται πεισματικά να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε το δεύτερο κύμα να βρει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας θωρακισμένο και έτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Οι λιγοστές προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό, ενώ η επίταξη του ιδιωτικού τομέα που καυχιέται, είναι στην ουσία μίσθωσή του, αφού όχι μόνο τον χρυσοπληρώνει αλλά μετακινεί και προσωπικό από τις δημόσιες δομές για να ενισχύσει τις ιδιωτικές!

Προσπαθεί να κρύψει τη δική της εγκληματική ανευθυνότητα υπερθεματίζοντας τη δική μας ατομική ευθύνη. Επιπλέον, σχεδιάζει να διχάσει τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

Απέναντι στη δική της ανευθυνότητα, εμείς οι υγειονομικοί παίρνουμε την ευθύνη που μας προσδίδει η θέση μας και αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι του εγκλήματος!

Αποφασίζουμε να απαντήσουμε στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας, με απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 26/11 και ώρα 10.00 πμ, στην πύλη του νοσοκομείου.

Καλούμε το λαό της πόλης σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουμε για υγεία αντίστοιχη των σύγχρονων αναγκών μας.

Διεκδικούμε:

Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στηρίζουν τις Δημόσιες Δομές Υγείας.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους. Ένταξη στα ΒΑΕ.
Μαζικά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό, σε μεγάλους χώρους δουλειάς, αλλά
και στα σχολεία όταν ανοίξουν.  
Ενίσχυση της ΠΦΥ και όχι αποψίλωσή της.
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
13Ο Μισθό για όλους και αύξηση της χρηματοδότησης στην Δημόσια Υγεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr