Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου)Ν. Εύβοιας συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιουνίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου)Ν. Εύβοιας συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιουνίου

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου)Ν. Εύβοιας συμμετέχει στην απεργία της 10ης Ιουνίου

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου)Ν. Εύβοιας συμμετείχε στη σύσκεψη τωνΣυνταξιουχικών Σωματείων Στερεάς Ελλάδαςπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Ιούνη στη Λαμία. Συμμετείχαν επίσης τα σωματεία ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Ν. Εύβοιας. 

Η σύσκεψη ήταν ενταγμένη στις περιφερειακές συσκέψεις των ΔΣ που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, με όλα τα μέτρα προστασίας, για ενημέρωση διά ζώσης σε σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει το 10μηνο, με τα προβλήματα στην Υγεία, στις συντάξεις και με το νέο Ασφαλιστικό.

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών, πήραν μέρος οι: Ε. Λινάρδος και Σ. Ακζώτη (Δημοσίου)Π. Τάτσης και Μ.Γκούβας( ΟΑΕΕ), Τ. Κλάδης (ΙΚΑ).

Στις ομιλίες των εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, αλλά και από τα μέλη των διοικήσεων των Σωματείων τονίστηκε ότι οι συνταξιούχοι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούνό,τι με τη βία τούς έχει αφαιρεθεί που ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η-14η σύνταξη, χηρεία, Υγεία – φάρμακα, έκδοση συντάξεων.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρόμαστε για το νέο Ασφαλιστικό που προβλέπει και ιδιωτικές εταιρείες, το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, που τσακίζει τις ζωές των παιδιών μας και τη συνδικαλιστική δράση, την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε αγώνα για να μην περάσει κανένα αντιλαϊκό μέτρο, για να επιστραφούν όσα μας έχουν πάρει.

Καλούμε την κυβέρνηση, με πολιτική απόφαση τώρα, να σταματήσει το νέο φιάσκο που ετοιμάζεται, τη νέα κοροϊδία με τις νέες προσφυγές και ατέλειωτες δίχως νόημα αγωγές. Επισήμαναν ότι έχουν αναφερθεί ξανά, ότι Έχουμε μεγάλη πείρα από τις προσφυγές που έγιναν στα πολυέξοδα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, από μεγαλοδικηγορικά  γραφεία και δίκτυα απορρίφθηκαν με πρόσχημα δημοσιονομικά προβλήματα, στηρίζοντας με την απόφασή τους το πετσόκομμα του εισοδήματος των συνταξιούχων.

Το συνεπές συνταξιουχικό κίνημα, που δραστηριοποιείται μέσα στις γραμμές της ΣΕΑ,  θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε οι συνταξιούχοι να μαθαίνουν την αλήθεια αποκαλύπτοντας τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:

η συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργία στις 10 Ιούνη, ενάντια στο νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα»,
η πραγματοποίηση πολύμορφων δράσεων και συγκεντρώσεων για τα προβλήματα που τους απασχολούν, με αιχμή τα ζητήματα της υγείας, ενώ οι δράσεις αυτές θα κορυφωθούν με πανελλαδικόσυλλαλητήριο την 1η Οκτώβρη 2021.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr