Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Εύβοιας συμμετέχει στην απεργία της 6ης Μαΐου για την Πρωτομαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Εύβοιας συμμετέχει στην απεργία της 6ης Μαΐου για την Πρωτομαγιά

Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 6 Μάη και ώρα 10π.μ στην Πλ. Αγοράς.

Τιμάμε την φετινή Πρωτομαγιά, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Μαζικά, ταξικά, αγωνιστικά. Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβουλο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε το 8ωρο και έναν αιώνα από την πρώτη εφαρμογή του στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει και να νομιμοποιήσει την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία.

Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας αλλά και για το συνταξιουχικό κίνημα, η κυβέρνηση να νομοθετεί το 10ωρο , να βάζει τα συνδικάτα στο γύψο και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου . Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους.

Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις, ΕΚΑΣ, κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι συντάξεις μας έγιναν προνοιακά βοηθήματα. Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν με τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά που τους έχουν στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στη σύνταξη σε βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

H κυβέρνηση, μέσα στην πανδημία, για να υπηρετήσει τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα, άφησε τα δημόσια νοσοκομεία δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ. Αρνήθηκε να επιτάξετε τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία. Οι επιχειρηματίες της Υγείας έβγαλαν τεράστια κέρδη τη στιγμή που ο λαός πεθαίνει.

Τώρα ετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα, νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους της. Για τη νέα γενιά ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα.

Όχι στη 10ωρη δουλειά, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.
Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας των συνταξιούχων , των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία. Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη τώρα των ιδιωτικών δομών Υγείας.

Δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας

στον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς

στις 6 του Μάη, στις 10π.μ. στην πλ. Αγοράς!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr