Οδηγίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας εν όψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας εν όψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Οδηγίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας για το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ. - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ., νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και γρήγορα στα υπόλοιπα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 15-01-2021 στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα). Πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι της ίδιας μέρας από τα Βόρεια.

Άνεμοι στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ εξασθενούντες από το απόγευμα της Παρασκευής 15-01-2021.

Κατόπιν αυτών, οι Πλοίαρχοι – Κυβερνήτες και Ιδιοκτήτες όλων των σκαφών της ευρύτερης περιοχής Βορείου και Νοτίου Ευβοϊκού, παρακαλούνται όπως προ απόπλου για οποιονδήποτε προορισμό, ενημερώνονται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, αποφεύγοντας άσκοπη δραστηριοποίηση τους κατά χρόνο ισχύος έκτακτου δελτίου καιρού Επιπρόσθετα οι ιδιοκτήτες σκαφών που ελλιμενίζονται σε όρμους και λιμένες να μεριμνήσουν χωρίς αναβολή για την ασφάλιση αυτών.

Δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι βραδινές ώρες της 15-01-2021, πρέπει να αποφεύγονται .

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr