Οι ανεμογεννήτριες απειλούν το φυσικό τοπίο της Κεντρικής Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ανεμογεννήτριες απειλούν το φυσικό τοπίο της Κεντρικής Εύβοιας

Τιτάνιο αγώνα ενάντια στην απόφαση του ΥΠΕΝ κανει τα τελευταία χρόνια ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας

Τιτάνιο αγώνα κάνει τα τελευταία χρόνια ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Κεντρικής Εύβοιας, Δίρφυ, Ξηροβούνι και Κοτύλαια Όρη.

Με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για άδεια εγκατάστασησ 51 ανεμογεννητρίων η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε ξεσηκωμό εδώ και αρκετό καιρό, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους θα έρθει η απόλυτη καταστροφή για το νησί.

Ειδικά μετά την τεράστια περυσινή φωτιά και παλαιότερες καταστροφές αλλά και την βιομηχανοποίηση της Νότιας Εύβοιας, αφαιρώντας 15.000 δέντρα για να μπουν οι ανεμογεννήτριες που απειλούν ακόμα και περιοχές προστατευόμενες χαρακτηρισμένες NATURA, θα έρθει το τέλος για την Εύβοια όπως την ξέραμε, σύμφωνα με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας.

Επί της ουσίας, όπως αναφέρουν όλο το νησί είναι ενάντια στην απόφαση, με Δήμους, Περιφέρεια και Βουλευτές επίσης να λένε όχι στην απόφαση του υπουργείου, καθώς πέρυσι έγιναν 1.067 αρνητικές εισηγήσεις στο περιβαλλοντικό μητρώο, ωστόσο αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει παρακάτω.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr