Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Νότια Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι καλύτερες επιλογές για φαγητό στη Νότια Εύβοια

Ποιες ταβέρνες πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε στη Νότια Εύβοια

Η Νότια Εύβοια είναι από τους προορισμούς που θεωρούνται ιδανικοί για μικρές, μονοήμερες ή διήμερες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ, μιας και είναι και κοντινός αλλά και οικονομικός προορισμός.

Από την Αθήνα συγκεκριμένα η απόσταση είναι μόλις δύο ώρες, ενώ τα μαγικά νερά της θα σας ανταμείψουν.

Στη Νότια Εύβοια θα βρείτε γραφικά χωριά και κωμοπόλεις, όπως φυσικά την Κάρυστο και το Μαρμάρι αλλά και την Αμυγδαλιά.

Δείτε σε ποιες ταβέρνες των περιοχών της Νότιας Εύβοιας θα γευτείτε το πιο νόστιμο φαγητό:

Το λιμανάκι της Αμαρύνθου

Οικογενειακή ψαροταβέρνα που λειτουργεί από το 1986, αρχικά ως μικρό ουζερί, το οποίο ήταν το στέκι των ψαράδων της περιοχής. Σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες στην Εύβοια. Νόστιμοι ουζομεζέδες και επιλεγμένη λίστα κρασιών με μεγάλη ποικιλία λευκών και κάποια κόκκινα.

Αμάρυνθος, Λιμάνι Αμαρύνθου, 2229036609

Χασαποταβέρνα Μητσάκος

Εδώ θα ευχαριστηθούν οι κρεατοφάγοι. Η ταβέρνα βρίσκεται στα 3 χλμ έξω από τα Νέα Στύρα εδώ και σχεδόν 60 χρόνια, από το 1963 και λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Τα κρέατα είναι δικά τους, ενώ και τα υπόλοιπα προϊόντα είναι ντόπια από γύρω χωριά και τα τυριά από τοπικό τυροκομείο. Την καλύτερη γεύση εγγυάται ο σημερινός ιδιοκτήτης της ταβέρνας Σπύρος Οικονόμου, ο οποίος είναι και ψήστης, ενώ και οι τιμές θα σας ικανοποιήσουν καθώς είναι προσιτές.

Ρεούζι (Ζωοδόχος Πηγή), 3 χιλιόμετρα έξω από τα Νέα Στύρα, επαρχιακή οδός Λεπούρων-Καρύστου 2224051405

Μουριές

Η σχεδόν… αιωνόβια ταβέρνα που λειτουργεί από το 1930 και έχει περάσει στην τέταρτη γενιά της οικογένειας προσφέρει μεγάλη ποικιλία κρεάτων από δικό τους εκτροφείο, ενώ όλα τα προϊόντα είναι ντόπια. 
Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα μαγειρευτά όπως προβατίνα ή ελάφι με χειροποίητες κουρκουμπίνες. Επίσης, μπορείτε να γευτείτε κρεατικά και σουβλιστά και της ώρας.  Πολύ καλή επιλογή αποτελούν το χύμα κρασί αλλά και το σπιτικό γλυκό του κουταλιού.

Παραδείσι, επαρχιακή οδός Μαρμαρίου-Αμυγδαλιάς, 2224031760

Το Χωνί

Εάν θέλετε να γευτείτε παραδοσιακές καρυστινές γεύσεις εδώ θα βρείτε ό,τι ψάχνετε. Η οικογενειακή αυτή ταβέρνα βρίσκεται σε εξοχική τοποθεσία σε υψόμετρο 500 μέτρων, στην είσοδο του χωριού Κατσαρώνι. Το «Χωνί» φημίζεται για τις σούβλες του, τα παϊδάκια και τα ψητά της ώρας στα κάρβουνα. Τα κρέατα είναι δικής τους εκτροφής, ενώ εκτός από πολύ καλό φαγητό, η ταβέρνα προσφέρει και φανταστική θέα από τις μεγάλες τζαμαρίες περιμετρικά του μαγαζιού.

Κατσαρώνι, 5ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Καρύστου-Χαλκίδας, 2224024152, 6932647374

«Ξυπόλητος»

Τα ξύλινα τραπέζια, η προνομιακή θέση στο χωριό Πόθι αλλά και το παλιό Παντοπωλείο, ένα μαγαζί εντός της ταβέρνας το οποίο πουλάει από πινέζες μέχρι σκεύη μαγειρικής έδωσαν μία θέση στην ταβέρνα στην λίστα. Παράλληλα τόσο τα τυροκομικά όσο και τα κρεατικά στην πλειοψηφία τους είναι από την φάρμα της οικογένειας, ενώ μη ξεχάσετε να ζητήσετε λουκάνικα με πορτοκάλι, θρούμπι ή παστό χοιρινό (πασπαλά). Ακόμα και τα λαχανικά είναι όλα «της ώρας» από τα δικά τους μποστάνια. Must το ζυμωτό ψωμί με γλυκάνισο, ψημένο σε ξυλόφουρνο.

Πόθι, επαρχιακή οδός Γιαννιτσίου-Χανίων, 6974892742

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr