ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία στους σεισμολόγους

Έντονη ανησυχία στους σεισμολόγους
Οι περιοχές που προκαλούν ανησυχία στους σεισμολόγους

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μίλησε για τις περιοχές που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως η Θήβα και η Νίσυρος, πέρα φυσικά από το Αρκαλοχώρι που πριν από λίγες ημέρες «έδωσε» τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μελέτες για αυτές τις περιοχές ανησυχούν τους ειδικούς, ενώ για τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι επανέλαβε ότι «δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος. Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαλοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά».

Συμπλήρωσε, δε, ότι από τον περασμένο Ιούνιο -σε διάστημα μόλις τριών μηνών- έχουν καταγραφεί στην περιοχή 2.870 σεισμικές δονήσεις «τώρα, οι μετασεισμοί είναι αυτοί που μας ανησυχούν ιδιαίτερα». Πάντως, για τον κύριο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ εξήγησε ότι το συγκεκριμένο ρήγμα «δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, λέγοντας ότι «η ακολουθία έχει ξεκινήσει εκεί ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό. Στην Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου είχαμε ασχοληθεί με τα ρήγματα, ωστόσο κάποιο μέλος για λόγους δημοσιότητας βγήκε και το είπε. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος».

Όσο για τη Νίσυρο, είπε ότι «έχουμε ενεργοποίηση θαλάσσιων ρηγμάτων, αλλά δεν μας ανησυχούν. Δεν αποκλείεται να έχουμε έναν λίγο πιο μεγάλο σεισμό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ